Zelf je huis verkopen

Als je besluit om zelf je huis te verkopen, ga je onzekere tijden tegemoet. Tijdens dat hele traject kun je tussendoor altijd besluiten om in zee te gaan met investeerders zoals denhaagschebelegger. Dan gaat zelf huis verkopen makkelijk en snel, en misschien denk je achteraf, was ik maar gelijk naar denhaagschebelegger.nl gegaan.

Wanneer komt nou eens die koper?

Bij zelf een woning verkopen is het altijd afwachten. Ook als je het pand op speciale internetsites adverteert. Tegen het raam hing al een geruime tijd een papier met ‘te koop’ erop, het leek eindeloos. Sporadisch een kijker, dat betekent weer het huis volledig opruimen en schoonmaken, en om de keuken lekker te laten ruiken kort van tevoren een cake bakken. Achteraf was het dan voor niets, want de koper ging voor iets anders of kreeg het financieel niet rond. Nu is het probleem, je zit erin, je weet niet wanneer het afgelopen is. Die onzekerheid, dat wachten en tobben met de vraag wanneer komt nou eens die koper, dat is zwaar.

Let op dat je niet teveel gaat doen

Soms kan de woning zelf proberen te verkopen je werkelijk tot wanhoop drijven. Het duurt te lang, er komt een gevoel van machteloosheid, en dan gaan mensen van alles doen om het beter verkoopbaar te maken. Bijvoorbeeld speciaal voor de verkoop schilderen zulke mensen de buitenboel op. In een zomervakantie schuren ze alle deuren en kozijnen op en voorzien ze het van een laagje goedkope verf van de bouwmarkt. Dan oogt het fris en goed onderhouden, maar ze hebben in feite geen zomervakantie gehad, en zo hangt het bezit als een molensteen rond de nek. Zo zijn er tal van voorbeelden te vinden van 200% inzet om zelf een huis te verkopen. Dankzij investeerders is het niet moeilijk om een huis van eigenaar te laten wisselen. Het kan nog zo aantrekkelijk lijken om zelf je huis te verkopen, maar let op dat je niet teveel gaat doen om de woning te verkopen.

Woning door erven verkregen

Soms zijn er van die situaties dat je niet eens een poging moet ondernemen om de woning zelf te verkopen, en een voorbeeld ervan is een huis door erven verkregen buiten de regio waar je woont en werkt. Het is zo’n schoolvoorbeeld wanneer een woning direct na het vrijkomen naar een vastgoedhandelaar gaat. Niet uitzonderlijk heeft zo’n pand achterstallig onderhoud omdat de vorige bewoner een oudere was die niet meer de vitaliteit had om te klussen. Zo’n pand gaat dan naar de vaklui die de prijzen in de regio weten, daardoor snel kunnen taxeren en een overdracht kunnen regelen. Je hoeft dan amper op en neer te reizen naar het huis. De investeerders vinden wel een klant die de woning kan renoveren en moderniseren. Er zijn meer redenen te bedenken dat een woning rechtstreeks naar een investeerder in onroerende goederen gaat, maar een woning ver van je eigen verblijfplaats door erven verkregen, is een duidelijk voorbeeld.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Vijf manieren om je huis te isoleren zonder muren open te breken

Woon niet in een huis dat niet goed geïsoleerd is…

Read More
thumb-img
Hoe zorg ik dat mijn badkamer mijn huis meer waard maakt?

Er zijn veel ruimtes in huis die invloed hebben op…

Read More
thumb-img
Voordelen van pallets

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van pallets is dat…

Read More
thumb-img
Werken in de bouw

Werken in de bouw kan heel leuk zijn voor bepaalde…

Read More
thumb-img
Drie redenen waarom energie vergelijken niet lastig is

Zie jij op tegen het vergelijken van energiecontracten? Heb je…

Read More
  • Categorieën