Zelf je huis verkopen

Als je besluit om zelf je huis te verkopen, ga je onzekere tijden tegemoet. Tijdens dat hele traject kun je tussendoor altijd besluiten om in zee te gaan met investeerders zoals denhaagschebelegger. Dan gaat zelf huis verkopen makkelijk en snel, en misschien denk je achteraf, was ik maar gelijk naar denhaagschebelegger.nl gegaan.

Wanneer komt nou eens die koper?

Bij zelf een woning verkopen is het altijd afwachten. Ook als je het pand op speciale internetsites adverteert. Tegen het raam hing al een geruime tijd een papier met ’te koop’ erop, het leek eindeloos. Sporadisch een kijker, dat betekent weer het huis volledig opruimen en schoonmaken, en om de keuken lekker te laten ruiken kort van tevoren een cake bakken. Achteraf was het dan voor niets, want de koper ging voor iets anders of kreeg het financieel niet rond. Nu is het probleem, je zit erin, je weet niet wanneer het afgelopen is. Die onzekerheid, dat wachten en tobben met de vraag wanneer komt nou eens die koper, dat is zwaar.

Let op dat je niet teveel gaat doen

Soms kan de woning zelf proberen te verkopen je werkelijk tot wanhoop drijven. Het duurt te lang, er komt een gevoel van machteloosheid, en dan gaan mensen van alles doen om het beter verkoopbaar te maken. Bijvoorbeeld speciaal voor de verkoop schilderen zulke mensen de buitenboel op. In een zomervakantie schuren ze alle deuren en kozijnen op en voorzien ze het van een laagje goedkope verf van de bouwmarkt. Dan oogt het fris en goed onderhouden, maar ze hebben in feite geen zomervakantie gehad, en zo hangt het bezit als een molensteen rond de nek. Zo zijn er tal van voorbeelden te vinden van 200% inzet om zelf een huis te verkopen. Dankzij investeerders is het niet moeilijk om een huis van eigenaar te laten wisselen. Het kan nog zo aantrekkelijk lijken om zelf je huis te verkopen, maar let op dat je niet teveel gaat doen om de woning te verkopen.

Woning door erven verkregen

Soms zijn er van die situaties dat je niet eens een poging moet ondernemen om de woning zelf te verkopen, en een voorbeeld ervan is een huis door erven verkregen buiten de regio waar je woont en werkt. Het is zo’n schoolvoorbeeld wanneer een woning direct na het vrijkomen naar een vastgoedhandelaar gaat. Niet uitzonderlijk heeft zo’n pand achterstallig onderhoud omdat de vorige bewoner een oudere was die niet meer de vitaliteit had om te klussen. Zo’n pand gaat dan naar de vaklui die de prijzen in de regio weten, daardoor snel kunnen taxeren en een overdracht kunnen regelen. Je hoeft dan amper op en neer te reizen naar het huis. De investeerders vinden wel een klant die de woning kan renoveren en moderniseren. Er zijn meer redenen te bedenken dat een woning rechtstreeks naar een investeerder in onroerende goederen gaat, maar een woning ver van je eigen verblijfplaats door erven verkregen, is een duidelijk voorbeeld.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorie√ęn