Woning vergroten

Bij het realiseren van uitbreiding van de woning is het beter om dat uit te besteden aan een professioneel bouwbedrijf. Het is een investering, maar die haal je dubbel en dwars terug. De woning is als die groter is meer waard.

Aanbesteding

De woning vergroten vergt dus een dubbele offerte. Hoeveel kost die serre, dakkapel of garage, en hoeveel kost het om het uit te laten voeren? Online zijn er wel wat richtlijnen te vinden, zo kost een dakkapel pakweg 5000 euro, maar is dat dan inclusief het plaatsen? Daarbij telt ook nog wat je allemaal laat doen. Het is goed voor te stellen dat timmerlieden van een bouwbedrijf het gat in het dak maken, kort daarop komt de dakkapel op een vrachtwagen en een hijskraan die deze op het dak plaatst. De timmerlieden maken het dak weer dicht, en zijn dan gelijk klaar. Een leuk klusje voor de handige doe-het-zelver is de nieuwe zolderkamer isoleren en aftimmeren. Mocht laatste ook aan het bouwbedrijf overgelaten worden, dan komen die uurlonen er nog bij.

Waarom uitbesteden

Het waarom laten doen en niet gaan doe-het-zelven is vanwege de garanties en de snelheid. Om bij het voorbeeld van de dakkapel te blijven; het is van belang dat het direct weer waterdicht afgesloten is. Het mooiste zal dan ook zijn als het op een droge dag zal gebeuren. Door de ervaring en routine van de vaklieden gebeurt het snel en in één keer goed. Gegarandeerd is het dak dicht en zit de dakkapel goed vast. Dit geldt ook voor een aanbouw op de begane grond. Zelf een bijkeuken aanbouwen zal misschien wel kunnen, maar dan verkrijg je een dubbele achterdeur. Buiten tegen het huis bouw je de bijkeuken terwijl de achterdeur gesloten is. Als het af is kan de achterdeur open of zelfs eruit.

De winst

Een uitgebouwde woning is bij verkoop altijd meer waard. Het is dus echt een investering om de woning uit te laten bouwen. Toch moet je jezelf niet te snel rijk rekenen, en gaan voor bouwbedrijven met keurmerken. Bij verschillende gerenommeerde bouwbedrijven een vrijblijvende offerte laten maken. Kijk tevens of dat het bouwbedrijf goede reviews heeft. Of anders, ga voor dat bouwbedrijf wat je gewoon kent omdat die onlangs iets bij familie of vrienden iets heeft gedaan wat dik in orde afgeleverd is. Wees voorzichtig met in zee gaan met de goedkoopste. Helaas zitten er tussen de vele goede bouwbedrijven nog steeds beunhazen die slecht werk leveren. En als zij hierover teveel claims krijgen laten zij de BV failliet gaan, en zo zit je zonder garantie met slecht werk. Uiteindelijk heb je daarna een prima ruime woning met veel woongenot en een hoge marktwaarde.

Bron: Superrenovatie


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën