Werken in de bouw weer reeds populairder

De bouw is een uiterst uitgebreide sector die tal van mogelijkheden biedt. Het gaat immers om beroepen die onmisbaar zijn voor de huidige maatschappij: van particuliere woningen tot bedrijfsgebouwen, de bouwsector is er verantwoordelijk voor.

Werken in de bouwsector heeft de laatste jaren enorm veel aan populariteit gewonnen en daar is dan ook een reden voor. Steeds meer mensen maken gebruik van een uitzendbureau in de bouwsector om werk te vinden. Werken in de bouw biedt immers tal van voordelen en een overzicht daarop is dan ook belangrijk om een job in de bouw naar waarde te kunnen schatten.

De voordelen van werken in de bouwsector

1. Werkzekerheid

De crisis heeft dan misschien wel haast elke sector negatief beïnvloed, de bouw is gespaard gebleven. In feite zij het aantal vacatures zelfs gestegen. Er is bij elk uitzendbureau bouwsector nood aan goede vakmanschappen zoals stukadoors, dakwerkers, schrijnwerkers en andere vaklui en daar komt waarschijnlijk geen verandering in.

2. Een breed aanbod aan jobs

Vervolgens biedt werken in de bouw het voordeel dat de mogelijkheden uitgebreid zijn. Zo kan je als ingenieur, manager of arbeider werken in de industriebouw, renovatie of particuliere woningbouw. Functies zoals landmeter of architect kunnen ook in deze sector terecht.

3. Vaak buiten werken

Als bureauwerk niet voor jou is dan is een job in de bouw perfect. Werken in de bouw is zo populair omdat men vaak buiten werkt en dat maakt het natuurlijk aangenamer. Daarbij heeft men ook veel meer beweging in vergelijking met een kantoorjob. Zowel arbeiders als managers en projectleiders komen werken vaak in open lucht. Daarbij komt ook nog eens dat, als de weersomstandigheden ongunstig zijn, alle bouwvakkers verlof krijgen door weerverlet. Betaald weliswaar!

4. Omgaan met mensen dankzij een job in de bouw

Als je in de bouw werkt dan ben je nooit alleen. Of het nu gaat om het bouwen van industriële constructies, flats of woningen, teamwork is belangrijk en daardoor sta je er dus nooit alleen voor. Zelfs bijvoorbeeld als sales representatieve sta je dagelijks in contact met werf- en projectleiders in alle delen van het land.

5. Voordelige hypothecaire leningen

Als je in de bouw werkt en je wil een hypothecaire lening aangaan (bijvoorbeeld om je woning te verbouwen of te kopen) dan krijg je hoe dan ook financiële steun van het FVB (Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid). Deze steun is geldig gedurende de hele looptijd van de lening!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
4 tips voor een nieuw interieur na een verbouwing

Bent u net klaar met verbouwen en wilt u een…

Read More
thumb-img
Kaweco – een luxe merk dat fijne pennen aanbiedt

Wat is de merkgeschiedenis van Kaweco? Kaweco is een Duitse…

Read More
thumb-img
Zo zorg je voor een gezellige sfeer in je woonkamer

Of je nu vrienden op bezoek krijgt, of je simpelweg…

Read More
thumb-img
Basisbenodigdheden voor het verven van een binnenmuur

Ga je zelf een muur verven? Dan heb je een…

Read More
thumb-img
De voordelen van ISO 9001 certificering

Een ISO certificering is een certificaat waarmee jouw bedrijf aan…

Read More
  • Categorieën