Welk isolatiemateriaal kies je?

De verscheidenheid aan EPS isolatie materialen omvat dikke vezels zoals glasvezel, steen- en slakkenwol, cellulose en natuurlijke vezels, evenals hardschuimplaten en gladde folies. In een spouw van een gebouw belemmeren volumineuze materialen de beweging van convectieve en geleidende warmte. Om de warmtestroom te blokkeren, houden hardschuimplaten lucht of een ander gas vast. Sterk reflecterende folies zijn vooral nuttig in koele klimaten omdat ze stralingswarmte wegkaatsen van woonruimtes in stralings barrières en reflecterende isolatiesystemen.

Glasvezel isolatie

Een van de meest voorkomende soorten isolatie is glasvezel. Het is gemaakt van zeer kleine glasvezels. Het wordt vaak gebruikt in verschillende soorten isolatie, waaronder dekens (matten en rollen), losse vulling, stijve platen en kanaalisolatie. De R-waarden van de isolatiematerialen van glasvezelmat met gemiddelde en hoge dichtheid zijn iets hoger dan die van de gewone matten. De dichtere isolatiematerialen zijn ontworpen om ruimtes met weinig spouwruimte te isoleren, zoals kathedraal plafonds. Gesmolten glas wordt tot strengen gesponnen of gestraald om glasvezelisolatie te creëren. De meeste producenten gebruiken 40% tot 60% gerecycled glas. Open blaas toepassingen, zoals zolderruimtes, vereisen het gebruik van isolatie blaasapparatuur om losse isolatie aan te brengen. Aan de andere kant hebben toepassingen met gesloten holtes, zoals die in bestaande muren of overdekte zoldervloeren, dat niet nodig.

Isolaties van minerale wol

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten isolatiematerialen die over het algemeen worden aangeduid als “mineraalwol”. De eerste is steenwol, een synthetische stof gemaakt van natuurlijke mineralen zoals diabaas of basalt. De tweede is slakkenwol, een product dat door mensen is gemaakt van slakken van hoogovens. Het is eigenlijk de afvalstof die zich vormt op het oppervlak van gesmolten metaal. Gemiddeld 75% van minerale wol is gemaakt van gerecyclede materialen die in de industrie worden gebruikt. Het is vaak verkrijgbaar als deken (matten en rollen) en losse isolatie, en er zijn geen extra chemicaliën nodig om het brandwerend te maken. Dit is vaak een goede materiaalsoort voor dak isolatie, omdat het kan voorkomen dat warmte goed naar binnen en naar buiten gaat.

Cellulose isolatie

Cellulose-isolatie heeft een zeer hoog gehalte aan gerecycled materiaal, vaak 82% tot 85%. Het is voornamelijk gemaakt van gerecycled papier, meestal krantenpapier. Het papier wordt vervezeld nadat het tot kleine stukjes is verkleind, wat resulteert in een product dat stevig in bouwholtes past. Om de weerstand tegen vuur en insecten te verzekeren, gebruiken fabrikanten het mineraal boraat. Het wordt voor dit doel af en toe gecombineerd met het goedkopere ammoniumsulfaat. Bij de juiste dichtheden kan cellulose-isolatie zich niet nestelen in een bouw spouw. Als losse opvulling in open zolder installaties en dicht opeengepakt in bouwholten zoals muren en kathedraal plafonds, wordt cellulose-isolatie gebruikt in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Installateurs halen een strook buitenbeplating uit een bestaand gebouw dat meestal middelhoog is. Vervolgens boren ze een rij gaten van 3 inch door de muurbekleding, één in elke stijl, en steken een speciale vulbuis in de bovenkant van de muurholte. Blaas tenslotte isolatie in de spouw van het gebouw, meestal tot een dichtheid van 1,5 tot 3,5 lb per kubieke voet. Na installatie wordt de gevelbeplating vervangen en indien nodig aangepast aan de muur, de gaten worden afgedicht met pluggen.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën