Wat is een chemisch anker?

Ankerbouten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid die bekend staan als chemische ankers, die afhankelijk zijn van chemische binding. Door het gebruik van chemische en harstechnieken worden bouten en bouten van staal in een ondergrond vastgezet. Metselwerk of beton vormen in bijna alle gevallen het grootste deel van de ondergrond. Bij het boren van ankers in een ondergrond voor schepen en tanks kunnen spleten en scheuren ontstaan ​​die de sterkte van de constructie aantasten. Soms is het gebruik van chemische ankers de meest effectieve manier om de integriteit van het oppervlak te behouden. Chemische ankers kunnen ook worden toegepast in metselwerk dat niet zo sterk is en bij toepassing van hulsankers en schroefdraad het risico loopt af te brokkelen. In dit artikel leer je over de verschillende soorten chemische ankers

Anker op polyesterbasis

Deze chemische ankers zijn een voorbeeld van de injectie verankering technologie die algemeen wordt gebruikt. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en te gebruiken. De dubbele injecteerbare cartridge heeft twee componenten van verschillende groottes nodig om het vulproces te voltooien. Met deze reactieve hars als een van de componenten kan een twee componenten injectiemortel worden gemaakt. Chemische ankers kunnen ook worden gemaakt van onverzadigde polyester in injectie. De klassieke reactieve hars die wordt gebruikt bij de productie van 2-componenten injectiemortels wordt hier gepresenteerd. In deze categorie vallen zowel onverzadigde polyesterharsen opgelost in styreen als onverzadigde polyesterharsen die geen styreen bevatten maar wel styreen gerelateerde monomeren als reactief oplosmiddel bevatten. Op styreen gebaseerde harsen waren de eerste in hun soort. Van deze harsen kunnen 2-componenten injectiemortels worden gemaakt, die gemakkelijk te verwerken zijn, weinig training nodig hebben en zeer weinig weerstand bieden tegen chemicaliën (in alkalische en andere media).

Op epoxy gebaseerd anker

Epoxy acrylaat chemisch anker is een styreenvrije epoxy acrylaat tweecomponentenhars ontworpen voor toepassing in metselwerk en beton. Dit dient als een zeer sterk hard bevestigingsanker dat snel uithardt en bestand is tegen uitzonderlijk hoge belastingen. Het is vooral handig in corrosieve of vochtige omgevingen. Gebaseerd op styreenvrije vinylester technologie met hoge reactiviteit, is het geschikt voor zware, hoogwaardige belastingen, snelle uitharding en weinig geur. Een ander type epoxy anker is puur epoxy anker. De tweecomponenten, pure epoxygebonden verzekeringsoplossing die wordt aangeboden door Pure Epoxy Standard heeft een verhouding van één op één voor elk onderdeel. Epoxyhars in zijn puurste vorm is het materiaal bij uitstek voor de zwaarste structurele toepassingen en wapening verbindingen. Hierdoor kan het een zeer hoog gewicht dragen en is het ontworpen met de bouw- en constructie-industrie in gedachten.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën