Wat is een bouwkundige keuring?

Als je op zoek bent naar een eigen woning, sta je waarschijnlijk onder een hoop druk. Je wilt immers het juiste huis voor de juiste prijs kopen. Maar hoe weet je dat je droomhuis ook echt het huis van je dromen is en dat er niets mis mee is? Daar heb je een bouwkundige keuring voor.

De zekerheid van een bouwkundige keuring

Voordat je besluit een huis te kopen, kan een bouwkundige keuring Haarlem zekerheid geven. Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren, weet je zeker dat de woning die je gaat kopen, ook werkelijk aan de kwaliteiten die je verwacht voldoet. Bij een bouwkundige keuring wordt er namelijk gekeken naar de staat van de woning. Je hoeft je zo niet af te vragen of je echt koopt wat je ziet, je krijgt immers antwoord op die vraag.

Het voordeel van een bouwkundige keuring

Je bent op zoek naar je droomhuis en niet naar een spookhuis. Als je een woning koopt, wil je dan ook geen verrassingen achteraf en ben je op zoek naar zekerheid. Een bouwkundige keuring Utrecht geeft dat geeft dat. Tijdens een dergelijke keuring wordt een bouwkundig onderzoek van het hele huis uitgevoerd. Ook de kruipruimte en het dak komen dan aan bod.

De keuring voor of na een bod laten doen?

Een bouwkundige keuring is er dus voor om verrassingen te voorkomen. Zo ben je, na aankoop van de woning, niet nog extra geld kwijt aan het repareren van gebreken die je op het eerste gezicht niet kon zien. Schade aan het dak, of een instabiele fundering komen zo namelijk altijd aan het licht. Maar, laat je zo’n keuring uitvoeren voordat je een bod doet, of pas daarna?

Een bouwkundige keuring laten doen voordat je een bod doet is eigenlijk de meest ideale situatie. Zo weet je immers precies waar je op biedt en kun je de hoogte van je bod baseren op de uitkomst van de keuring. Helaas is er eigenlijk vrijwel nooit tijd voor om een keuring uit te laten voeren voordat je een bod uitbrengt, zeker in de huizenmarkt van nu, is de kans groot dat het huis dan al verkocht is. Je kunt er dan voor kiezen om al een bod uit te brengen en tussendoor een keuring uit te laten voeren. Je biedt dan in eerste instantie wel op een woning waarvan je niet zeker weet of het de moeite waard is.

Laat een bouwkundige keuring doen

Wanneer je de keuring ook uit zou willen laten voeren, is het zeker aan te raden om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat de woning het geld waard is en dat je geen huis met verborgen gebreken koopt.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën