Waarom zijn draagarmstellingen efficiënter dan legbordstellingen?

In de wereld van opslag en logistiek zijn er veel verschillende soorten stellingen die gebruikt worden om goederen en materialen op te slaan. Veelvoorkomende soorten stellingen zijn draagarmstellingen en legbordstellingen. Hoewel ze beide worden gebruikt voor opslagdoeleinden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten stellingen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze verschillen en de voordelen van elk type stelling. 

Wat zijn draagarmstellingen?

Draagarmstellingen zijn een specifiek type stelling dat wordt gebruikt voor het opslaan van lange en zware goederen. Ze bestaan uit verticale kolommen met horizontale armen die fungeren als dragers voor de goederen. Deze armen kunnen in verschillende lengtes worden geleverd, afhankelijk van de vereisten van de opslagruimte. Draagarmstellingen zijn ideaal voor het opslaan van materialen zoals buizen, profielen, planken, houten panelen en andere lange voorwerpen.

Wat zijn legbordstellingen?

Legbordstellingen, ook wel bekend als legbordstellingen, zijn de meest voorkomende soort stellingen die gebruikt worden in magazijnen en opslagruimtes. Ze bestaan uit verticale frames met horizontale planken die fungeren als opslag oppervlakken. Legbordstellingen zijn geschikt voor het opslaan van kleinere goederen zoals dozen, bakken, containers en andere items die op planken kunnen worden geplaatst.

Het verschil in opslagmogelijkheden

Het belangrijkste verschil tussen een draagarmstelling en legbordstellingen is de opslagmogelijkheden die ze bieden. Draagarmstellingen zijn ontworpen om lange en zware goederen op te slaan, terwijl legbordstellingen beter geschikt zijn voor kleinere items. Dit betekent dat draagarmstellingen meer geschikt zijn voor industrieën zoals de bouw, metaalbewerking en houtbewerking, waar lange materialen vaak worden gebruikt. Legbordstellingen daarentegen zijn geschikter voor detailhandel, magazijnen en andere soortgelijke sectoren. 

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Een ander belangrijk verschil tussen draagarmstellingen en legbordstellingen is de flexibiliteit en aanpasbaarheid. Draagarmstellingen bieden meer flexibiliteit omdat de armen in verschillende lengtes kunnen worden geleverd en kunnen worden aangepast aan de behoeften van het opslagproces. Dit betekent dat de stellingen gemakkelijk kunnen worden aangepast aan verschillende soorten goederen en afmetingen. Legbordstellingen  daarentegen hebben vaak vaste planken die niet kunnen worden aangepast. Dit kan beperkingen opleggen aan de opslagmogelijkheden, vooral als er behoefte is aan het opslaan van grotere items.

Ruimtebesparing

Het laatste voordeel van draagarmstellingen is dat ze ruimtebesparend zijn. Doordat de goederen op de armen worden geplaatst, kunnen ze dichter bij elkaar worden opgeslagen, waardoor er minder vloeroppervlak nodig is. Dit maakt draagarmstellingen ideaal voor magazijnen en opslagruimtes waar de beschikbare ruimte beperkt is. Legbordstellingen nemen daarentegen meer vloeroppervlak in beslag omdat de goederen op de planken worden geplaatst. Dit kan een beperking vormen voor bedrijven met beperkte opslagruimte.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën