Waarom zijn draagarmstellingen efficiënter dan legbordstellingen?

In de wereld van opslag en logistiek zijn er veel verschillende soorten stellingen die gebruikt worden om goederen en materialen op te slaan. Veelvoorkomende soorten stellingen zijn draagarmstellingen en legbordstellingen. Hoewel ze beide worden gebruikt voor opslagdoeleinden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten stellingen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze verschillen en de voordelen van elk type stelling. 

Wat zijn draagarmstellingen?

Draagarmstellingen zijn een specifiek type stelling dat wordt gebruikt voor het opslaan van lange en zware goederen. Ze bestaan uit verticale kolommen met horizontale armen die fungeren als dragers voor de goederen. Deze armen kunnen in verschillende lengtes worden geleverd, afhankelijk van de vereisten van de opslagruimte. Draagarmstellingen zijn ideaal voor het opslaan van materialen zoals buizen, profielen, planken, houten panelen en andere lange voorwerpen.

Wat zijn legbordstellingen?

Legbordstellingen, ook wel bekend als legbordstellingen, zijn de meest voorkomende soort stellingen die gebruikt worden in magazijnen en opslagruimtes. Ze bestaan uit verticale frames met horizontale planken die fungeren als opslag oppervlakken. Legbordstellingen zijn geschikt voor het opslaan van kleinere goederen zoals dozen, bakken, containers en andere items die op planken kunnen worden geplaatst.

Het verschil in opslagmogelijkheden

Het belangrijkste verschil tussen een draagarmstelling en legbordstellingen is de opslagmogelijkheden die ze bieden. Draagarmstellingen zijn ontworpen om lange en zware goederen op te slaan, terwijl legbordstellingen beter geschikt zijn voor kleinere items. Dit betekent dat draagarmstellingen meer geschikt zijn voor industrieën zoals de bouw, metaalbewerking en houtbewerking, waar lange materialen vaak worden gebruikt. Legbordstellingen daarentegen zijn geschikter voor detailhandel, magazijnen en andere soortgelijke sectoren. 

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Een ander belangrijk verschil tussen draagarmstellingen en legbordstellingen is de flexibiliteit en aanpasbaarheid. Draagarmstellingen bieden meer flexibiliteit omdat de armen in verschillende lengtes kunnen worden geleverd en kunnen worden aangepast aan de behoeften van het opslagproces. Dit betekent dat de stellingen gemakkelijk kunnen worden aangepast aan verschillende soorten goederen en afmetingen. Legbordstellingen  daarentegen hebben vaak vaste planken die niet kunnen worden aangepast. Dit kan beperkingen opleggen aan de opslagmogelijkheden, vooral als er behoefte is aan het opslaan van grotere items.

Ruimtebesparing

Het laatste voordeel van draagarmstellingen is dat ze ruimtebesparend zijn. Doordat de goederen op de armen worden geplaatst, kunnen ze dichter bij elkaar worden opgeslagen, waardoor er minder vloeroppervlak nodig is. Dit maakt draagarmstellingen ideaal voor magazijnen en opslagruimtes waar de beschikbare ruimte beperkt is. Legbordstellingen nemen daarentegen meer vloeroppervlak in beslag omdat de goederen op de planken worden geplaatst. Dit kan een beperking vormen voor bedrijven met beperkte opslagruimte.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën