Kies je voor bitumen of EPDM dakbedekking?

Als het tijd is voor nieuwe bedekking van je dak, zijn er meerdere materialen waar je voor kunt kiezen. Twee van de meest gekozen opties van dit moment zijn bitumen dakbedekking en EPDM dakbedekking. Beide varianten hebben zo hun voor- en nadelen. Bitumen dakbedekking is de meest toegepaste optie, voornamelijk op platte daken. Maar EPDM dakbedekking is de laatste jaren in opkomst, en dat gebeurt niet zomaar. Hieronder vertellen we als beste dakdekker in Putten je de voornaamste redenen waarom mensen voor de ene of de andere soort dakbedekking kiezen. Hopelijk helpt het je bij het maken van jouw keuze, mocht je twijfelen tussen deze twee varianten.

Wat zijn de voordelen van bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking is nog altijd de meest toegepaste soort dakbedekking op de platte daken van woningen, garages en schuren. Dit is niet zonder reden. Ten eerste is dit materiaal perfect voor platte daken, onder meer door de formidabele hechting aan de onderlaag. Dit zorgt er ook voor dat bitumen dakbedekking waterdicht is, wat logischerwijs allerlei vochtproblemen voorkomt. Dakdekkers kunnen bitumen snel plaatsen, waardoor je minder geld kwijt bent aan arbeidskosten. Daarnaast is de levensduur lang, waarbij je de dakbedekking nog duurzamer kan maken door hier kiezelstenen op te leggen. Bitumen dakbedekking zorgt voor koelere zomers en warmere winters binnenshuis.

Waarom kies je voor EPDM dakbedekking?

Maar ook EPDM dakbedekking heeft zo zijn voordelen. EPDM is een rubbersoort die van nature waterdicht is. Waar bitumen dakbedekking voornamelijk op platte daken aangebracht wordt, kan EPDM dakbedekking op zowel platte als hellende daken worden toegepast. EPDM dakbedekking gaat het langst mee. 50 jaar is niet uitzonderlijk. Dit komt onder meer dankzij de elasticiteit. Of het nu uitzet of krimpt, het materiaal zal niet gaan scheuren. Je hoeft dit materiaal vrijwel niet te onderhouden en EPDM blijft beloopbaar. Het is een goede optie voor groene daken dankzij de wortelbestendigheid.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën