Hoe kom je de verbouwing door? 3 tips om stress te voorkomen!

Verbouwen, de meeste mensen kijken er altijd enorm tegenop. Toch ontkom je er meestal niet aan om minimaal één keer in je leven een verbouwing door te maken. Hoewel je weet waar je het voor doet, bijvoorbeeld om meer wooncomfort in huis te krijgen, snappen wij ook dat dit een zeer stressvolle situatie kan zijn. Allemaal vreemde mensen in huis, ontzettend veel rommel en lawaai en het gevoel dat je een ‘indringer’ in je eigen huis bent. Verbouwen is niet alleen een pretje. Daarom geven wij hieronder een lijstje met 3 tips om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met de juiste voorbereidingen en verwachtingen kom jij de verbouwing zo stressloos mogelijk door. 

1.    Maak duidelijke afspraken met de bouwvakkers 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker bij verbouwen. Daarom is het belangrijk om vooraf alvast goed te bedenken wat je van de verbouwing kunt verwachten en wat jij graag anders zou willen zien. Bespreek deze opties overigens ook met de bouwvakkers die in jouw huis komen klussen. Wil jij rond etenstijd bijvoorbeeld rustig naar food near me kunnen kijken en geheel relaxt van een maaltijd kunnen genieten? Vind je het belangrijk dat ze jouw ‘rusttijden’ hanteren? Geef dit dan gerust aan. Ze werken daar in jouw opdracht. Jij mag dan ook aangeven wat je wel en niet prettig vindt. Zo voel je je minder een indringer in eigen huis en houd je zelf de touwtjes in handen. 

2.    Bereid jezelf mentaal goed voor 

Een verbouwing heeft een behoorlijke impact op je dagelijks leven. Mogelijk kun je bepaalde essentiële ruimtes in huis tijdelijk niet meer gebruiken. Of functioneert de verwarming niet. Het is belangrijk om je hier mentaal alvast op voor te bereiden, zodat deze verandering niet als een donderslag bij heldere hemel komt. Zorg dat je bijvoorbeeld alvast van tevoren over oplossingen nadenkt. 

Met een goedkope oven of magnetron kan je prima wat kant-en-klare maaltijden opwarmen. Een campingstelletje voldoet uitstekend om een eenvoudige maaltijd voor het gezin te bereiden. Even douchen bij vrienden? Geen enkel probleem! Door over deze dingen na te denken, bespaar je jezelf een hoop kopzorgen tijdens de verbouwing. De vraag: ‘wat gaan we eten vandaag?’ levert dan geen onnodige stress meer op. Met een aantal pizza’s, afhaalmaaltijden en kant-en-klare maaltijden kom je al een heel eind zonder keuken! 

3.    Laat het los 


Dit klinkt misschien makkelijker dan gezegd, maar het is wel de beste manier om een verbouwing door te komen. Soms wordt er nou eenmaal enige flexibiliteit van je gevraagd. Er kan altijd sprake van een tegenvaller zijn. Dit kan er zomaar voor zorgen dat de verbouwing een dag later wordt opgestart of toch nog wat langer duurt. Maak je hier niet te veel zorgen om, dat geeft alleen maar extra stress en je kan er verder toch niks aan veranderen. 

In plaats van je zorgen te maken, kun je er beter voor zorgen dat jij je lekker in je vel voelt. Plan daarom gerust even een rustig ochtendje in de winkels of bij een welness als de bouwvakkers in jouw huis bezig zijn. Kies een keer voor eten bestellen bij Butlon en laat de boel. Je zal merken dat je zo je batterijtje weer kunt opladen, even uit de situatie kunt stappen en er de volgende dag weer flink tegenaan kunt. 

En onthoud: aan alles komt een eind en deze verbouwing levert jou straks natuurlijk ook iets heel moois op! 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën