Handige tips voor het verwijderen van tapijt

Voordat je begint met het verwijderen van tapijt is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen. Als je aan de slag gaat met afbijtmiddel is het raadzaam om een mondkapje en handschoenen te dragen. Zorg er hoe dan ook voor dat de ruimte goed wordt geventileerd. Afhankelijk van het soort lijm dat wordt gebruikt, kun je bepalen of er afbijtmiddel nodig vis voor het verwijderen van het tapijt. Maak met een schroevendraaier een stukje van het tapijt los langs de rand. Dan kun je het tapijt een stukje los trekken. Als je bruine lijm tegenkomt is het een aanrader om het afbijtmiddel te gebruiken. Als je witte lijm tegenkomt, dan kun je de lijm simpelweg van de grond en het tapijt verwijderen met warm water.

Lijm verwijderen

Afbijtmiddel moet gebruikt worden bij het verwijderen van de bruine lijm op het tapijt.  Afbijtmiddel voor het verwijderen van tapijt is verkrijgbaar bij verschillende bouwmarkten. In het geval dat de bruine lijm volledig uitgedroogd is, kun je een verfkrabber of een plamuurmes gebruiken om de lijmresten makkelijker te verwijderen. Mocht je het tapijt verwijderen van een trap, kijk dan goed uit met de verfkrabber of met het plamuurmes. Als je te ruw werkt kan het oppervlak beschadigd raken. Hou er ook rekening mee dat je bij een trap van onder naar boven werkt.Terwijl je bezig bent met een trede kan de volgende trede alvast inwerken. Als je merkt dat de bruine lijm van een trede nog kneedbaar is, dan kun je ook nog vloerlijmverwijderaar gebruiken. Dat zal ervoor zorgen dat de lijm gemakkelijk weg is te halen.

Zorg er altijd voor dat alle lijm, zowel wit als bruin, zoveel mogelijk weg is. Het is altijd van belang dat de ondergrond glad en vlak wordt. Als je bijvoorbeeld het tapijt wilt verwijderen en vervangen voor laminaat, dan zal een ongelijke ondergrond altijd voor problemen zorgen. De laatste restjes lijm kun je het beste verwijderen met schuurpapier.

Tapijt verwijderenweave-19663_640

Het tapijt kun je het beste verwijderen door het tapijt met een stanleymes in repen te snijden. Aan het begin van de reep kun je het tapijt het beste lostrekken. Vervolgens rol je het tapijt langzaam op zodat het los komt van de lijm. Door het aanhouden van kleine reepjes hoef je minder kracht te zetten en zal het tapijt sneller verwijderd kunnen worden. Daarnaast is het direct opgerold en klaar om weggegooid te worden.

Als je het tapijt verwijderd van het grote oppervlak, dan is het raadzaam om een tapijtstripper te huren. Dit zijn professionele machines die het gehele proces vereenvoudigen. Het zorgt ervoor dat tapijt verwijderd wordt zonder dat je zware lichamelijk inspanningen moet verrichten. Dit kan een voordeel zijn als je alleen werkt, tapijt verwijdert uit een grote ruimte of een slechte lichamelijk conditie hebt. Zorg er wel voor dat je bij het tapijt verwijderen met een tapijtstripper beschermende handschoenen, een veiligheidsbril en veiligheidsschoenen draagt. Ook is het nu weer belangrijk om de ruimte goed te ventileren als je het tapijt verwijderd


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een professionele schilder inhuren

Veel mensen schilderen zelf in huis. Toch kan het ook…

Read More
thumb-img
Voordelen eiken vloer

 Wanneer je de keuze hebt gemaakt om in je nieuwe…

Read More
thumb-img
Tuinaanleg laten uitvoeren

Een ontwerp van je tuin Hoe heerlijk is het als je…

Read More
thumb-img
Schoonmaakbedrijf inhuren

Wanneer je wil dat er in het bedrijf schoongemaakt wordt,…

Read More
thumb-img
Welk scharnier heb je nodig?

Het uitgebreide assortiment met verschillende soorten scharnieren voor kasten, deuren en lades…

Read More
  • Recente reacties
    • Categorieën