Een verbouwing overleven doe je zo!

Het is bijna zover: over enkele weken staat je huis vol werklieden en zal er worden gesloopt, gehakt en verbouwd. Je kunt je vast wel voorstellen dat het niet zo’n pretje gaat worden om je dagelijkse dingen te blijven doen, terwijl heel je huis overhoop wordt gehaald door het bouwbedrijf Rijsbergen. Met onze tips overleef je de verbouwing echter zo!

Stel een overlevingsplan op

Het klinkt misschien een tikkeltje dramatisch om een overlevingsplan op te stellen, maar het opstellen van een plan zorgt er wel voor dat je tijdens de verbouwing niet gillend gek wordt. Elke verbouwing of renovatie brengt namelijk enkele tot een hoop ongemakken met zich mee. Enkele voorbeelden hiervan zijn dat dingen niet lopen zoals verwacht, dat het tijdens de verbouwing noodzakelijk is om tijdelijk te verhuizen of dat je minder aan werken toekomt, omdat je de werklieden moet coördineren.

Door vooraf de tijd te nemen om een plan te maken zal de verbouwing soepeler verlopen. Je weet dankzij het overlevingsplan namelijk wat je kan verwachten en wat je moet regelen om hier goed mee om te kunnen gaan. Wordt bijvoorbeeld de keuken verbouwd, waardoor je tijdens het verbouwen niet kunt koken en afwassen? Regel dan vooraf een camping gasstel of spreek met familie en vrienden af dat je een aantal keer bij hen eet.

Zorg voor een goede organisatie

Naast een overlevingsplan vraagt een verbouwing ook om een goede organisatie. Verbouwen zorgt namelijk voor een heleboel papierwerk en afspraken met werklieden, leveranciers of de gemeente. Hoe jij de administratie en planning bijhoudt is aan jou. Het belangrijkste is dat je een manier kiest die voor jou werkt. Vind je het bijvoorbeeld fijn om met mappen te werken? Zorg dan voor een duidelijke onderverdeling, zodat je het overzicht niet verliest.

Houd je aan de planning

Om een verbouwing te overleven is het belangrijk dat de werkzaamheden goed en in een korte tijd worden uitgevoerd. Hiervoor hebben de werklieden de juiste materialen en input van jou nodig. Zorg er – mede door jou goede organisatie – voor dat je altijd op tijd bent bij afspraken en dat materialen op tijd worden geleverd. Verstandig is om in jouw planning rekening te houden met eventuele uitloop. Je kunt materialen beter even opslaan dan dat de verbouwing vertraging oploopt door ontbrekende materialen.

Laat de werklieden hun werk doen

Een laatste tip voor het overleven van de verbouwing is om werklieden hun werk te laten doen. Het klinkt misschien wat overbodig, maar je zult tijdens de verbouwing toch geneigd zijn om praatjes te maken met de werklieden of om hen te controleren tijdens het werk. Voorkom afleiding van werklieden en irritaties door elke dag op een vast tijdstip de voortgang te bespreken.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom een tweede huis in Spanje kopen een super idee is!

Je overweegt al een tijdje om er een tweede huis…

Read More
thumb-img
Tips voor het vinden van het perfecte huis

Een huis kopen is een belangrijke gebeurtenis in je leven.…

Read More
thumb-img
Een aanbouw tegen de erfgrens? Houd hier rekening mee

Het is op verschillende manieren mogelijk om ruimer te gaan…

Read More
thumb-img
Zo zorg je voor een brandveilig huis

Je wilt natuurlijk ten alle tijden voorkomen dat er brand…

Read More
thumb-img
Alles wat je moet weten over de KLIC-melding

Heb jij verbouwplannen? Wil je bijvoorbeeld een stuk aanbouwen bij…

Read More
  • Categorieën