Dit is hoe je de badkamer verbouwd

Samen met je partner de beslissing gemaakt om de badkamer te verbouwen? Leuk! Graag gaan jullie meteen aan de slag met de verbouwing. Echter zal je niet de eerste zijn die hier te snel mee begint voor een duidelijk plan te maken en alles goed uit te denken. Voordat je begint met het verbouwen van de badkamer geven wij je een aantal tips om het zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Zo heb jij straks de droombadkamer die je altijd al had gewild en waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben!

Tips voor het maken van een goed plan

Maak een duidelijk plan op papier waar de badkamer aan moet voldoen. Dit kan worden uitgeschetst of door puur een lijst te maken van alle onderdelen die erin moeten komen. Voordat je begint aan de verbouwing zelf kun je beter inschatten of datgeen wat jij wilt haalbaar is en krijg je een idee over de mogelijke kosten die erbij komen kijken. 

Tips bij de indeling van de badkamer

Bij het verbouwen van de andere badkamer is het iets normaals dat we alles in de badkamer precies om willen draaien van wat het momenteel is. Bijvoorbeeld de douchecabine en de badkamer aan de andere kant van de ruimte. We willen graag ‘wat anders’. Echter is het zo dat wanneer we de indeling zoveel mogelijk zo laten als het was dat kan dat heel veel kosten besparen. Dat komt doordat het leidingwerk dan niet compleet hoeft te worden omgegooid.

De douche en het toilet

Dit zijn waarschijnlijk de belangrijkste elementen waar het om gaat in de badkamer. Vaak denk je even iets uit te kiezen, maar de keuze blijkt vaak toch moeilijker om te maken. Ga je voor een badkamer of een douchecabine en wat voor soort toilet wil je hebben? Er zijn enorme keuzes te maken bij deze producten. Zelfs wanneer je een keuze hebt gemaakt tussen een badkuip of cabine dan zijn er nog talloze keuzes te maken. Kies je voor een cabine, ga je dan voor een douchedeur of voor een glazen douchewand.

De tegels en de muur

Wanneer je de indeling van je badkamer grotendeel weet en een idee hebt van het soort toilet en de douchekabine/badkuip in de badkamer dan moet je nog een keuze maken voor de vloer en de muur. Ook bij deze keuze komt vaak nog meer kijken dan je vooraf denkt. Wat voor soort vloer wil je hebben? Welke tegels komen er op de muur? Kies je voor grote of kleine tegels?

Een paar goede redenen om te kiezen voor grote tegels is dat ze de badkamer groter laten lijken en dat je relatief minder hoeft schoon te maken dan wanneer je voor kleine tegels kiest. Grote tegels betekent namelijk ook minder voegen om schoon te maken.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën