Dit is hoe je de badkamer verbouwd

Samen met je partner de beslissing gemaakt om de badkamer te verbouwen? Leuk! Graag gaan jullie meteen aan de slag met de verbouwing. Echter zal je niet de eerste zijn die hier te snel mee begint voor een duidelijk plan te maken en alles goed uit te denken. Voordat je begint met het verbouwen van de badkamer geven wij je een aantal tips om het zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Zo heb jij straks de droombadkamer die je altijd al had gewild en waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben!

Tips voor het maken van een goed plan

Maak een duidelijk plan op papier waar de badkamer aan moet voldoen. Dit kan worden uitgeschetst of door puur een lijst te maken van alle onderdelen die erin moeten komen. Voordat je begint aan de verbouwing zelf kun je beter inschatten of datgeen wat jij wilt haalbaar is en krijg je een idee over de mogelijke kosten die erbij komen kijken. 

Tips bij de indeling van de badkamer

Bij het verbouwen van de andere badkamer is het iets normaals dat we alles in de badkamer precies om willen draaien van wat het momenteel is. Bijvoorbeeld de douchecabine en de badkamer aan de andere kant van de ruimte. We willen graag ‘wat anders’. Echter is het zo dat wanneer we de indeling zoveel mogelijk zo laten als het was dat kan dat heel veel kosten besparen. Dat komt doordat het leidingwerk dan niet compleet hoeft te worden omgegooid.

De douche en het toilet

Dit zijn waarschijnlijk de belangrijkste elementen waar het om gaat in de badkamer. Vaak denk je even iets uit te kiezen, maar de keuze blijkt vaak toch moeilijker om te maken. Ga je voor een badkamer of een douchecabine en wat voor soort toilet wil je hebben? Er zijn enorme keuzes te maken bij deze producten. Zelfs wanneer je een keuze hebt gemaakt tussen een badkuip of cabine dan zijn er nog talloze keuzes te maken. Kies je voor een cabine, ga je dan voor een douchedeur of voor een glazen douchewand.

De tegels en de muur

Wanneer je de indeling van je badkamer grotendeel weet en een idee hebt van het soort toilet en de douchekabine/badkuip in de badkamer dan moet je nog een keuze maken voor de vloer en de muur. Ook bij deze keuze komt vaak nog meer kijken dan je vooraf denkt. Wat voor soort vloer wil je hebben? Welke tegels komen er op de muur? Kies je voor grote of kleine tegels?

Een paar goede redenen om te kiezen voor grote tegels is dat ze de badkamer groter laten lijken en dat je relatief minder hoeft schoon te maken dan wanneer je voor kleine tegels kiest. Grote tegels betekent namelijk ook minder voegen om schoon te maken.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Alles wat je wilt weten over vloerverwarming!

Vloerverwarming heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen in…

Read More
thumb-img
Wat is een bouwkundige keuring?

Als je op zoek bent naar een eigen woning, sta…

Read More
thumb-img
Van gas naar inductie ombouw

Koken kan op twee soorten kookplaten: een gaskookplaat of een…

Read More
thumb-img
Een airco laten installeren Dronten door Polarcool

Woon of werk je in het prachtige Dronten, maar is…

Read More
thumb-img
Koop de beste houtpellets voor in je kachel van Jekro

Ben je op zoek naar houtpellets van hoge kwaliteit voor…

Read More
  • Categorieën