De voordelen van werken in de bouw

Werken in de bouwsector: voor sommigen een droom die uitkomt, voor anderen een nachtmerrie. Hoe dan ook brengt werken in de bouw enkele interessante voordelen met zich mee en een duidelijk overzicht daarop is dan ook belangrijk als je nog twijfelt na je bouwopleiding!

1. Gegarandeerd werk in de bouwsector

Als je werk zoekt in de bouw dan heb je geluk: de crisis heeft de werkzekerheid in deze sector nauwelijks aangetast, integendeel. De vraag naar opgeleide specialisten is alleen maar gestegen. Er is steeds meer nood aan professionele stukadoors, dakwerkers, metselaars en schrijnwerkers waardoor je dus gegarandeerd werk hebt!

2. Een breed aanbod

De bouwsector is een brede branche, wat wil zeggen dat het actief is in tal van gebieden. Als je ingenieur, manager of arbeider bent kan je kiezen voor werk in de industriebouw, renovatie of particuliere woningbouw. Ook als landmeter, architect of schrijnwerker zijn er altijd jobs beschikbaar!

3. Vaak buiten werken

Als je in de bouw werkt dan kan je zeker zijn van heel wat buitenlucht en beweging. Zowel als vakman en arbeider als werfleider spendeer je heel wat uren in de open lucht. Vaak is dit zelfs bij een managementfunctie het geval. Zeker in de zomer is dit aangenaam, maar wat dan in de winter? Als het écht slecht weer is moet je niet werken en krijg je een vergoeding door zogenaamd weerverlet!

4. Sociaal contact dankzij werken in de bouw

Als je in de bouwsector werkt ben je haast nooit alleen. Of het nu gaat om het bouwen of verbouwen van flats, industriële constructies of woningen, er is altijd nood aan een team waardoor je er dus nooit alleen voor staat.

Ook als je sales representative bent komt je de hele dag door in contact met werf- en projectleiders van over het hele land. En dat maakt het werk natuurlijk veel aangenamer.

5. Fijne tijden

Als je in de bouw werkt dan kan je zeker zijn van fijne tijden. De bouwsector is immers haast altijd actief tijdens de werkuren overdag: ‘s nachts een huis bouwen is immers een onmogelijke opdracht. Op die manier ben je dus zeker van regelmaat en dus ook een betere levenskwaliteit.

6. Een voordelige lening dankzij het bouwopleiding fonds

Als je bouwvakker bent en je wil een hypothecaire lening aangaan dan kan je gedurende de hele looptijd daarvan rekenen op financiële steun van het Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid. Je kunt bijvoorbeeld in opleiding gaan bij Bouwmensen Zuidwest.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Voordelen van pallets

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van pallets is dat…

Read More
thumb-img
Werken in de bouw

Werken in de bouw kan heel leuk zijn voor bepaalde…

Read More
thumb-img
Drie redenen waarom energie vergelijken niet lastig is

Zie jij op tegen het vergelijken van energiecontracten? Heb je…

Read More
thumb-img
Zelf een badmeubel plaatsen

Een badmeubel plaatsen ziet eruit als een flinke klus maar…

Read More
thumb-img
De tuintrends van 2021

Niemand had kunnen bedenken dat we in 2020 zoveel thuis…

Read More
  • Categorieën