De voordelen van een dakkapel

Wanneer je een woning hebt met een schuin dak dan gaat er op de bovenverdieping of de zolder veel ruimte verloren. Onder de schuine kanten kunnen namelijk nauwelijks meubels worden geplaatst. Laat staan dat je onder de schuine daken zonder problemen kunt lopen. Vaak stoot je jouw hoofd aan de schuine balken en ook schoonmaken en bedden verschonen die onder schuinen kanten staan is een helse klus. Ja, ik spreek uit ervaring. Om op de bovenverdieping of de zolder meer ruimte te realiseren kun je overwegen om een dakkapel te laten plaatsen. Een dakkapel biedt namelijk vier hele grote voordelen. Wil jij weten welke? Lees dan snel verder en informeer bij een aannemer of bouwbedrijf naar de mogelijkheden voor een dakkapel op jouw huis.

Hogere verkoopwaarde van je woning

De kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel door een goede aannemer variëren erg. Dit doordat er verschillende typen en formaten dakkapellen beschikbaar zijn. Voor een kunststof dakkapel van 1.50 meter hoog en 2.50 meter breed gelden prijzen vanaf € 3.750.

Het materiaal van de dakkapel is dus ook van invloed op de prijs. Zo zijn er dakkapellen verkrijgbaar gemaakt van kunststof, hout, polyester en aluminium. Ook voor de afwerking van de dakkapel kunnen er diverse materialen worden gebruikt. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw wensen.

De prijzen voor het laten plaatsen van houten dakkapellen liggen bijvoorbeeld lager dan voor het plaatsen van dakkapellen van andere materialen. Wel vergen houten dakkapellen meer onderhoud. Aan het onderhoud van dakkapellen zijn natuurlijk ook kosten verbonden. Een houten dakkapel is daardoor op de lange termijn niet per definitie goedkoper.

Voor welke afmetingen en voor welk materiaal je ook kiest, een dakkapel is altijd een goede investering. Niet alleen voor jezelf en jouw gezin vanwege de praktische voordelen, waarop ik later terugkom bij de volgende drie voordelen. Ook voor de toekomst is een dakkapel een goede investering. Wanneer je jouw woning namelijk ooit besluit te verkopen is de verkoopwaarde van jouw woning door de geplaatste dakkapel gestegen. De dakkapel heeft namelijk gezorgd voor meer beloopbaar vloeroppervlak en ruimte.

Meer licht in huis

Een van de praktische voordelen die een dakkapel jou kan bieden is meer licht in huis. Door de grote raampartij die een dakkapel bevat komt er namelijk meer zonlicht binnen. Een dakkapel is dan ook ideaal voor donkere kamers en zolders. Doordat er meer licht naar binnen komt zullen donkere ruimtes niet meer worden gebruikt als opslag voor rommel, maar als volwaardige kamers. Dit is ideaal voor gezin die verder willen uitbreiden en daarvoor een extra slaapkamer nodig hebben. Ook kan de lichte ruimte worden omgetoverd tot studie- of werkruimte.

Een ruimere woning

Een ander praktisch voordeel is dat een dakkapel naast licht ook zorgt voor meer ruimte. Door de dakkapel is uw woning namelijk uitgebouwd waardoor er meer ruimte is ontstaan. Deze ruimte was voordat de dakkapel geplaatst was schuin en kon daardoor nauwelijks worden gebruikt. Nu de wanden dankzij de dakkapel recht zijn kunt u de gehele ruimte optimaal benutten.

Groter beloopbaar vloeroppervlak

Het laatste praktische voordeel van een dakkapel is dat het beloopbare vloeroppervlak is vergroot. Hierdoor heb je meer ruimte om te lopen in de kamer.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën