De schoonheid van jaren 30 deuren

Leer hoe je de schoonheid van jaren 30 deuren binnenshuis, op kantoor en waar je fantasie ook maar enigszins wegvalt, kunt ontdekken.

Zeer gebruikelijk bij jaren 30 deuren zijn glas-in-lood. De gebrandschilderde ramen, kleine stukjes glas die samen beelden vormen die de ogen van iedereen vullen, kunnen worden gebruikt in verschillende omgevingen, van huizen tot kantoren, waar de verbeelding de vrije loop kan gaan.

In tegenstelling tot vroeger, toen ze alleen in ramen van kerken of middeleeuwse kastelen te zien waren, zijn de glas-in-loodramen tegenwoordig tot in alle hoeken van het huis doorgedrongen. Mensen die hun huis willen versieren met glas-in-lood ramen zijn niet alleen geïnteresseerd in het bedekken van een ruimte, zoals een raam, maar willen de plaats ook waarderen. Wanneer u een zoekopdracht uitvoert en het juiste ontwerp maakt, hoeft u alleen maar het glas-in-loodraam toe te voegen.

Red de charme van de jaren 1930

Binnen in het huis is het aan te raden om ze te gebruiken in ramen, details in deuren, schermen, scheidingswanden en zelfs in badkamers. Het is mogelijk om alles te creëren, van klassiek tot hedendaags. Voor degenen die de voorkeur geven aan de klassieke stijl die typisch is voor jaren 30 deuren, zijn heilige en bloemrijke sculpturen aan te bevelen. Voor de meer moderne, is het de moeite waard om te wedden op geometrische ontwerpen, het creëren van abstracte figuren.

In de werkomgeving, zoals kantoren en dokterspraktijken, kunnen ze een goed alternatief zijn voor het inrichten van entreehallen, het delen van kamers, maar ook voor het opfleuren en verzachten van de ruimte. Dit is een uitstekende optie voor degenen die een vleugje originaliteit willen geven, zelfs als ze aan het werk zijn. Ze zijn niet alleen een decoratief stuk, het zijn kunstvormen.

De stukken glas kunnen ook worden gebruikt in decoratieve stukken, zoals lampen, bloemenvazen, lampen, lampen, kandelaars, tussen de verschillende opties die de techniek van het hogetemperatuur-gieten van glas gebruiken.

Heilige delen

Het is niet zeker, maar de eerste gebrandschilderde ramen uit de geschiedenis van de mensheid verschenen met het uiterlijk van glas. Juist omdat er in die tijd geen manier was om continu glas te produceren, vergelijkbaar met de huidige civiele constructie, werd de techniek van het combineren van de kleine stukjes, het geven van kleur en het verstevigen met lood ontwikkeld.

Aanvankelijk werden de stukken glas met de hand geschilderd, maar vanaf de 9e eeuw werden de pigmenten al opgenomen in de versmelting van glas, waardoor nieuwe kleuren en texturen ontstonden. De kerk begon deze kunstgreep te gebruiken om de geschiedenis van de heiligen en enkele passages uit de Bijbel te verbeelden. Het was een manier om de helderheid te controleren en een spiritualiteit in de plaats te creëren.

Tegenwoordig is het glas-in-loodraam een uitdrukking van schoonheid en verfijning in huizen van de meest uiteenlopende stijlen en talloze interne of externe toepassingen. De vooruitgang van de moderne technologie maakte het mogelijk om onbreekbare glas-in-loodramen te maken, gemaakt van synthetische materialen, maar die de schoonheid, de kleur en vooral de doorschijnendheid van de oude stukken behouden. De komst van deze nieuwe productietechniek heeft voor altijd alle kosten en het probleem van het vervangen van scherven geëlimineerd.

Bron: designlife.nl 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorieën