Bouwafval en sloopafval: wat doe je ermee?

Als je weleens iets hebt gebouwd, verbouwd of gesloopt dan ken je het vast, al dat afval dat het met zich meebrengt. De grote vraag blijft dan natuurlijk, wat doe je hier nou mee? Het makkelijkste is natuurlijk om je afval gewoon in de kliko te gooien, maar dat gaat helaas niet altijd zo makkelijk. Bij bouwafval is dit dan ook geen optie. Om toch alles kwijt te kunnen is puinzakken kopen of een container huren utrecht misschien een goede optie. Op deze manier kun je mooi al het afval ordenen en een plekje geven op een verstandige manier, een win win situatie dus. 

De verwerking op locatie

De eerste stap is natuurlijk het bouwen, het slopen of de verbouwing op zich. De tweede stap van dit proces is het verzamelen van het afval. Dit kan in puinzakken. Deze hebben als voordeel dat je ze zo kunt kopen en relatief makkelijk in het gebruik en goedkoop zijn. Ook kun je een afvalcontainer huren. Hier past erg veel in en zal vrijwel altijd al het afval op kunnen slaan. Op deze manier zit je sowieso goed als het gaat om het verzamelen van je afval. 

Wegbrengen van het afval

Het verzamelen van je afval op zich is natuurlijk niet genoeg, want je zult dit afval ook nog kwijt moeten raken. Dit is dan ook de derde stap. Je kunt het afval het makkelijkste kwijtraken door naar een milieustraat van de gemeente te gaan. DIt is een plek die speciaal is gemaakt om afval te verzamelen en daar is ook een gedeelte voor puin en bouwafval. Dit afval zal op deze manier dus door de gemeente worden verzameld. Als dit verzameld is, is het mogelijk voor de gemeente om dit op een goede manier te recyclen. Voor deze gemeente kan het ook handig zijn als je dit pijn nog wel enigszins zou scheiden. Op deze manier wordt het voor hen nog makkelijker het afval op een passende manier te recyclen en dit is natuurlijk het beste voor het milieu.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorie├źn