Bouwafval en sloopafval: wat doe je ermee?

Als je weleens iets hebt gebouwd, verbouwd of gesloopt dan ken je het vast, al dat afval dat het met zich meebrengt. De grote vraag blijft dan natuurlijk, wat doe je hier nou mee? Het makkelijkste is natuurlijk om je afval gewoon in de kliko te gooien, maar dat gaat helaas niet altijd zo makkelijk. Bij bouwafval is dit dan ook geen optie. Om toch alles kwijt te kunnen is puinzakken kopen of een container huren utrecht misschien een goede optie. Op deze manier kun je mooi al het afval ordenen en een plekje geven op een verstandige manier, een win win situatie dus. 

De verwerking op locatie

De eerste stap is natuurlijk het bouwen, het slopen of de verbouwing op zich. De tweede stap van dit proces is het verzamelen van het afval. Dit kan in puinzakken. Deze hebben als voordeel dat je ze zo kunt kopen en relatief makkelijk in het gebruik en goedkoop zijn. Ook kun je een afvalcontainer huren. Hier past erg veel in en zal vrijwel altijd al het afval op kunnen slaan. Op deze manier zit je sowieso goed als het gaat om het verzamelen van je afval. 

Wegbrengen van het afval

Het verzamelen van je afval op zich is natuurlijk niet genoeg, want je zult dit afval ook nog kwijt moeten raken. Dit is dan ook de derde stap. Je kunt het afval het makkelijkste kwijtraken door naar een milieustraat van de gemeente te gaan. DIt is een plek die speciaal is gemaakt om afval te verzamelen en daar is ook een gedeelte voor puin en bouwafval. Dit afval zal op deze manier dus door de gemeente worden verzameld. Als dit verzameld is, is het mogelijk voor de gemeente om dit op een goede manier te recyclen. Voor deze gemeente kan het ook handig zijn als je dit pijn nog wel enigszins zou scheiden. Op deze manier wordt het voor hen nog makkelijker het afval op een passende manier te recyclen en dit is natuurlijk het beste voor het milieu.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorie├źn