Boerderij verbouwen: hier moet je op letten

Wanneer je plannen hebt om je boerderij te gaan verbouwen, dan komt daar een hoop bij kijken. Bij een verbouwing moet je namelijk met veel zaken rekening houden. Zo moet je voldoen aan de regelgeving uit het bestemmingsplan en de bouwwetten die door de gemeente zijn opgesteld. En natuurlijk doe je er als agrariër ook verstandig aan om bij een verbouwing voor optimale duurzaamheid en de beste machines en apparaten, zoals kwalitatief hoogstaande transportbanden kopen bij Van Trier, te kiezen.

Regel eerst de vergunningen

Het is aan te raden om een goed bouwbedrijf in te schakelen, die verstand heeft van de regelgeving rond verbouwingen en die kwaliteit levert. Samen met de ingenieur/architect stel je een bouwplan op, waarbij de aanvraag van een omgevingsvergunning een van de belangrijkste aandachtspunten is. Bij renovaties en verbouwingen van boerenbedrijven en boerderijen is vrijwel altijd vereist dat je over een omgevingsvergunning beschikt en voldoet aan alle eisen die rond deze vergunningen gelden.

Kies direct voor een goede isolatie

Het verbouwen van je boerderij is een prima moment om jouw woonboerderij, de stallen en eventueel loodsen direct goed te laten isoleren. Kies voor een goede dakisolatie, maar vergeet ook de wanden niet. De daken van stallen en loodsen zijn daarbij ideaal om een groot aantal zonnepanelen op te leggen, zodat je op een duurzame manier extra energie kunt opwekken voor je bedrijf. Kies verder voor dubbele beglazing waar dat mogelijk is. Moderne agrariërs kiezen tevens voor systemen waarmee water op locatie gerecycled kan worden. Dit soort systemen is dubbel interessant, omdat je hiermee niet alleen warmte terug kunt winnen, maar je ook het watergebruik op je boerderij aanzienlijk kunt terugbrengen. Dat is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar natuurlijk ook voor het milieu.

Maak het jezelf gemakkelijk met moderne machines en apparaten

Werk je als agrarisch ondernemer met groente, fruit of bloemen, dan is geavanceerde transportbanden kopen bij Van Trier een absolute must bij een verbouwing. Wie kiest voor transportbanden kopen bij Van Trier, maakt het eigen productieproces een stuk gestroomlijnder en efficiënter en bespaart zichzelf een hoop tijd en moeite. Een verbouwing van je boerenbedrijf kun je ook aangrijpen om de bedrijfsprocessen te verbeteren door nieuwe machines te kopen, zoals sorteermachines of nieuwe trekkers, heftrucks en soortgelijke agrarische machines. Zo kun je er na je verbouwing niet alleen qua gebouw, maar ook qua techniek weer jarenlang probleemloos tegenaan.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
thumb-img
De esthetiek van antraciete sandwichpanelen in architectuur: Moderniteit en visuele bekoring

De rol van antraciete sandwichpanelen in de architectuur gaat verder…

Read More
thumb-img
Innovaties in waterontharder technologie: een nieuw tijdperk van efficiëntie en gemak

Waterontharders zijn de afgelopen jaren aanzienlijk geëvolueerd, van eenvoudige apparaten…

Read More
  • Categorieën