Zo houd je inbrekers buiten

Een goede beveiliging van je woning is in de huidige tijd cruciaal. Inbrekers beschikken over moderne inbraakgereedschappen, waarmee zij de deur van je woning weten te forceren. Ook ramen vormen een risico. In het bijzonder de ramen bij een regenpijp of bijvoorbeeld een plat dak. Wanneer deze ramen niet goed beveiligd worden, maak je het inbrekers onnodig makkelijk om de woning binnen te dringen. Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die je helpen om inbrekers buiten de deur te houden.

Een slotenmaker uit Eindhoven adviseert zijn klanten om altijd te starten met het laten uitvoeren van een risicoanalyse. Bij zo’n analyse beoordeelt een slotenmaker welke risico’s je binnen je woning loopt. Door deze risico’s vooraf in kaart te brengen, wordt het veel makkelijker om je woning goed te beveiligen.

Beveiliging van woningen bestaat uit drie lagen

Over het algemeen wordt aangeraden om op basis van drie lagen te werken bij het beveiligen van je woning. Dit betekent dat begonnen wordt met het gebruik van goede sloten op ramen en deuren. Voor deuren geldt dat standaard gekozen zou moeten worden voor een anti-kerntrekcilinder met een stevig deurbeslag. De kwaliteit van een slot is vaak lastig aan de buitenzijde te zien. Gelukkig is hier een oplossing voor! De onafhankelijke stichting SKG beoordeelt sloten namelijk op de weerstand die ze bieden aan de meest voorkomende inbraakmethodes. Sloten krijgen vervolgens een beoordeling van een, twee of drie sterren. Des te meer sterren een slot heeft, des te groter is ook de weerstand die het slot inbrekers biedt.

Alarmsysteem in huis installeren

Zelfs sloten met een SKG-beoordeling van drie sterren lukt het niet om inbrekers volledig buiten de deur te houden. Met andere woorden, een goed slot is niet voldoende! Combineer een slot met een tweede laag in de beveiliging van je woning: het alarmsysteem. Je kunt een alarmsysteem zelf samenstellen, waarbij je de keuze hebt uit diverse componenten. Deze componenten zou je moeten selecteren op basis van de risicoanalyse, die een slotenmaker voor je gemaakt heeft. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het gebruik van een bewegingssensor op de overloop, of magneetcontacten op de voor- en achterdeur. De magneetcontacten zijn kleine elementjes, die nauwelijks zichtbaar zijn.

Het feit dat bijvoorbeeld een bewegingssensor slecht in het interieur van de woonkamer past, is voor veel huishoudens een reden om niet voor een alarmsysteem te kiezen. Met magneetcontacten voorkom je zo’n situatie!

Voorzie de gevel van meerdere beveiligingscamera’s

Je kunt de beveiliging van je woning compleet maken met een derde laag, in de vorm van beveiligingscamera’s. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten camera’s. Denk aan de klassieke beveiligingscamera, welke je aan de gevel van je woning bevestigt. De beelden van de camera kunnen online uitgelezen worden, of via de recorder in de meterkast. Een alternatief is een slimme deurbel. Deze deurbel neemt de beelden niet alleen op, maar geeft je ook een seintje op het moment dat er wordt aangebeld. Nog veiliger! Een derde optie is de dummycamera. Dit is de goedkoopste oplossing, maar ook de minst veilige. Een dummycamera lijkt sterk op een echte camera, maar neemt geen beelden op.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën