Woning vinden voor starters | Tips & informatie

Ben je na het afstuderen in Groningen blijven hangen en zojuist begonnen aan je eerste baan? Het kopen van een woning is een logische volgende stap. Een woning kopen is spannend, zeker voor de eerste keer. In de overspannen woningmarkt van Groningen is het betreden van de huizenmarkt als starter een behoorlijke uitdaging. Laat je echter niet ontmoedigen en stel de aankoop van je eerste woning niet uit. Ga op tijd naar nieuwbouw zoeken. Juist nu is de aankoop van een nieuwbouwwoning een slimme investering. 

Bespaar kosten: een nieuwbouwwoning is een stuk goedkoper

Je kent de verhalen van vrienden en collega’s, het kopen van een bestaande woning gaat in Groningen niet meer zo gemakkelijk. Veel bestaande woningen in de populaire wijken worden tegenwoordig met een vanaf-prijs aangeboden. Als je al een woning wilt bemachtigen moet je flink overbieden en daarbovenop komen ook nog eens de kosten voor de taxatie en de overdracht. Kijk daarom ook eens naar een nieuwbouwwoning. Je betaalt voor nieuwbouw een vaste prijs en geen bijkomende taxatiekosten en overdrachtsbelasting. 

Een slimme investering: een nieuwbouwhuis is energiezuinig en stijgt in waarde

Veel huisbezitters staan er niet bij stil, maar over 30 jaar moet heel Nederland van het gas af. Hoewel 2050 nog ver is, lijken huiseigenaren zelf voor de kosten op te gaan draaien in de energietransitie. Wees op deze kosten voorbereid, kies daarom voor een nieuwbouw. Nieuwbouwwijken worden tegenwoordig volledig gasvrij ontwikkeld, in Groningen is dat Meerstad. Nieuwbouwwoningen worden goed geïsoleerd en vaak met zonnepanelen energieneutraal opgeleverd. Met een nieuwbouwwoning bespaar je flink wat kosten op je energierekening, vooral prettig als je nog aan het begin van je carrière staat en nog niet zoveel verdient. Op termijn stijgt een energieneutrale woning snel in waarde. BusinessInsider geeft meer informatie over de waardestijging van nieuwbouw en bestaande woningen.

Profiteer in Groningen van een starterslening

Vergeet niet dat je in Groningen kunt profiteren van een starterslening. Deze aanvullende lening kun je afsluiten naast je gewone hypotheek. Zowel van de bank als van gemeente ontvang je geld om je woning te financieren. Ideaal aan de starterslening is dat je de eerste drie jaar vrij bent van rente of aflossing. Daarna is het toegestaan om de rente van je belasting af te trekken. Niet elke gemeente neemt deel aan dit stimuleringsfonds voor starters. Ook willen gemeenten weleens het maximale leenbedrag verlagen als veel starters een lening aanvragen. Wees er daarom snel bij om van het voordeel van een starterslening te profiteren. 

Wil je als starter meer tips en informatie? Maak een afspraak met een adviseur

Als starter is de woningmarkt van Groningen toch niet zo moeilijk te betreden dan het lijkt. Een nieuwbouwwoning is een aantrekkelijk en goedkoop alternatief voor een bestaande woning. Daarnaast is een energiezuinige nieuwbouwwoning een slimme investering voor de toekomst. In een tijd waarin energiebesparing steeds belangrijker wordt zal de waarde van je huis snel stijgen. Wil je meer weten over de financiering van een nieuwbouwwoning en de voorwaarden van een starterslening? Bespreek dan de mogelijkheden met een adviseur. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën