Waterdruk is weg uit mijn huis. Wat nu?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je ineens geen waterdruk in huis hebt. Dit kan aan diverse dingen liggen. De watercentrale levert geen druk, er zit een leiding verstopt, er is sprake van een lekkage of een familielid gebruikt een kraan die te veel druk vereist. Dit is heel makkelijk te fixen met een drukverhoger. Een te lage waterdruk kan namelijk slecht zijn voor je gezondheid.

Wat is een drukverhoger?

De naam zegt het eigenlijk al. Het verhoogt de waterdruk in huis. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de waterdruk in huis laag is. Of als er veel water wordt gebruikt in huis op hetzelfde moment. Zo wordt de waterdruk in huis lager en krijg je minder water tijdens bijvoorbeeld het douchen of afwassen.

Hoe kom ik er achter of ik een lekkage heb?

Als de waterdruk weg is kan er een lek zijn. Dit kan je controleren in 3 eenvoudige stappen:

  • Stap 1: Draai alle kranen via de hoofdkraan dicht en zorg ervoor dat de vaatwasser en wasmachine uit staan.
  • Stap 2: Check de watermeter. Draaien de radertjes? Dan heb je een lekkage. Zo niet? Dan ligt het probleem aan iets anders.
  • Stap 3: Heb je toch een lekkage? Sluit dan meteen de hoofdkraan af en bel een loodgieter of de woningeigenaar.

Vraag buren

Wat je ook kunt doen als je niet weet waar het probleem zit, is aan de buren vragen of zij ergens last van hebben. Als dit zo is, meld het dan direct bij het waterbedrijf. Ben jij de enige in de straat die last heeft van dit probleem, dan kan je het beste een loodgieter inschakelen die het probleem vaststelt en oplost voor jou.

Filter vervangen

Een ander klein probleem waardoor je een lage waterdruk kan hebben, is een kapotte waterfilter. Het vuil hoopt zich in de filter op en daardoor komt er minder water doorheen. Een filter zorgt er namelijk voor dat je schoon drinkwater hebt, zonder bacteriën en virussen die nare ziektes met zich mee kunnen brengen (dit komt bijna niet in Nederland voor, maar het is wel mogelijk). Om dit probleem op te lossen kan je het beste een waterfilter van Soft Water Systems kopen. Deze heeft de beste kwaliteit en zal jarenlang schoon drinkwater leveren bij jouw huis.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Ben jij op zoek naar een zaden leverancier? Lees hier snel verder!

Hou jij van tuinieren en ben jij de trotse bezitter…

Read More
thumb-img
Hoe kun je een houten vloer het beste onderhouden?

3 praktische tips om je houten vloer te onderhouden Een…

Read More
thumb-img
Zorg voor warmte in je huis

Iedereen houdt van een aangename temperatuur in huis, en omdat…

Read More
thumb-img
Welk materiaal is geschikt voor een garagedeur?

Ben je aan het kijken naar garagedeuren? Wil je een…

Read More
  • Categorieën