Wat zijn de verwachtingen bij bouwvacatures?

De bouw blijft een sector welke in zekere zin als een krappe sector kan worden omschreven. Dit betekent dat het voor menig aantal bedrijven die binnen deze sector actief zijn niet zo voor de hand liggend is om geschikt personeel te vinden. Dit althans toch niet voor de lange(re) termijn. Mede omwille van deze reden is het zo dat er regelmatig heel wat bouwvacatures op het internet zijn terug te vinden. Zou u graag in de bouw willen gaan werken, maar is het voor u niet meteen helemaal duidelijk welke eisen er nu precies zijn verbonden aan bouwvacatures? Dan is het doornemen van de onderstaande informatie zeker de moeite waard! 

Wat is het gewenste opleidingsniveau?

De bouw is in de basis een zeer toegankelijke sector. Dit betekent dat eigenlijk iedereen, ongeacht het genoten opleidingsniveau er in aan de slag kan gaan. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat er aan bepaalde, concrete beroepen uiteraard wel specifieke opleidingseisen zijn verbonden. Daar waar een HBO opleiding bijvoorbeeld van toepassing kan zijn voor een projectleider kan een WO opleiding zijn vereist voor een bouwkundig architect. De exacte eisen die worden gesteld voor wat het opleidingsniveau betreft zijn dus steeds afhankelijk van het precieze beroep welke u wenst te beoefenen. 

De verschillende sectoren binnen de bouw 

De bouwsector is als globale sector opgedeeld in verschillende, kleine(re) sectoren. Dit betekent concreet dat u als werkzoekende zult moeten nadenken over de precieze sector waarin u wenst te werken. We maken op dit vlak een onderscheid tussen verschillende mogelijkheden zoals: 

  • De sector van de aardbevingsschade; 
  • De bouwsector; 
  • De civiele sector; 
  • Landmeetkunde, 
  • De milieusector; 

Het spreekt voor zich dat er binnen alle sectoren steevast verschillende bouwvacatures de wereld worden ingestuurd. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat bepaalde sectoren al wat vaker nood hebben aan nieuwe werkkrachten dan anderen. Het zijn in de praktijk wel vaak de periodes van het jaar en de actuele marktomstandigheden die bepalend zijn voor het aanbod met bouwvacatures. Regelmatig even op onderzoek uitgaan is dan ook wenselijk. 

Hou rekening met de regio waarin u wenst te werken 

Bij het bekijken van het actuele aanbod met vacatures in de bouw zult u kunnen vaststellen dat deze vaak over het hele land worden aangeboden. Wilt u slechts binnen een beperkte straal van uw woonplaats werken? In dat geval kan het belangrijk zijn om op dit vlak bepaalde filters in te stellen. Zo kunt u doorgaans precies aangeven of u bijvoorbeeld vooral wenst te werken in de regio van Groningen, Friesland, Drenthe of één van de vele andere regio’s die Nederland rijk is. Uiteraard kunt u vaak ook meerdere regio’s aangeven. 

Motivatie is alles 

Voor bouwvacatures geldt misschien wel nog meer dan bij andere vacatures dat bedrijven vooral op zoek zijn naar echt gemotiveerd personeel. De bouwsector staat bekend als een fysiek zware sector. Alleen met een gepaste motivatie is het dan ook mogelijk om over een solide toekomstperspectief te beschikken binnen deze sector. Bent u echt gemotiveerd om in de uitdagende bouwsector aan de slag te gaan? Dan hoeft er u uiteraard helemaal niets tegen te houden om even de actuele bouwvacatures van naderbij te bekijken. Online kunt u vanzelfsprekend terecht bij Bouwselect, voor de betere baan in de bouw.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën