Wat zijn de taken van een beveiliger?

Om veel reden kan je beveiliging inschakelen. Op sommige plekken is het zelfs noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan evenementen. Hier is een beveiliger onmisbaar. Ook is beveiliging op een bouwplaats van belang. SERIS kan jou helpen voor de beste beveiligingen. Door de beveiliging voorkom je dat er dingen gestolen wordt of gesloopt worden. Maar wat zijn nou eigenlijk de taken van een beveiliger? Wil jij dat weten? Lees dan dit artikel verder!

Wat doet een beveiliger precies?

Een beveiliger heeft een belangrijke rol. De beveiliger zorgt er namelijk voor dat de veiligheid van personen of goederen op nummer één staat. Hij is verantwoordelijk dat alles veilig verloopt en dat de veiligheid van personen en goederen niet aangetast wordt en dat alles in orde op het terrein is. Een beveiliger kan worden ingehuurd in opdracht van burgers, bedrijven of de overheidsinstanties. Een beveiliger is noodzakelijk op plekken waar veel mensen komen. Denk hierbij aan een evenement, club of meet and greet. Beveiligers doen vaak ook de toegangscontrole. Dit houdt in dat ze controleren of mensen wel oud genoeg zijn en of ze wel een kaartje hebben gekocht. Ook bij grote winkelcentra en bedrijventerreinen wordt gebruik gemaakt van een beveiliger. Een beveiligers houd ook toezicht in het openbaar vervoer, in havens en op vliegvelden. Vooral op deze plekken is het belangrijk dat als veilig en in orde verloopt. 

Waarom werken als beveiliger

Als beveiliger ziet je dag er nooit hetzelfde uit. Werk je in de beveiliging dan kies je voor dynamiek en diversiteit. Je moet als beveiliger ook goed in een team werken. Je werkt er namelijk samen aan op het veilig te houden. Ook is het belangrijk dat je onderling een woordje afspreekt wanneer er wat aan de hand is. Als beveiliger heb je dezelfde bevoegdheden als elke andere burger. Het geweldsmonopolie ligt bij de overheid. Je mag als beveiliger geen gebruik maken van geweld. Dit houdt ook in dat je als particuliere beveiliger geen wapens bij je mag hebben. 

Waar let een beveiliger op?

Een beveiliger let erop of alles rustig en goed verloopt en dat de mensen beschermd worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf, maar ook vanuit buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan: fraude, terrorisme, verduistering en bepaalde gebruiksmiddelen. Je houdt in het algemeen gezicht dus toezicht. Bij een objectbeveiliging houdt een beveiliger toezicht op een object en geen mensen. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën