Wat vermeld je in je sollicitatiebrief?

 Ben je aan het rondstruinen naar vacatures in Middelharnis en vind je de vacature die bij jou past? Dan komt het volgende: een sollicitatiebrief. Een sollicitatiebrief moet jou helpen over het randje getrokken te worden om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek, maar hoe is een sollicitatiebrief opgebouwd?

De inleiding

Je start met het inleiden van de brief. In de inleiding vermeld je hoe je bij de vacature terecht kwam en daarbij hoeveel zin je erin hebt. Zorg er ook van tevoren voor dat je veel informatie over het bedrijf te weten komt en de functie, wanneer je namelijk meer weet over het bedrijf kan je hier delen van over vertellen in je brief. Wanneer recruiters zien dat je wat meer te weten bent gekomen over het bedrijf zien ze dat je er moeite voor hebt gedaan.

Een goede motivatie is de sleutel naar succes

Iemand die niet gemotiveerd is voor de vacature zal ook zeer zeker niet uitgenodigd worden voor een gesprek. Laat in je sollicitatiebrief zien waarom jij geschikt bent voor deze functie. Vertel dus in de brief wat jij kan brengen voor de organisatie of hoe jij het probleem dat het bedrijf heeft kan oplossen.

Waarom pas jij bij het bedrijf?

In je sollicitatie gaat je niet je volledige cv op drammen, je neemt de belangrijkste aspecten uit je cv en vertelt daarbij in wat voor manier jij bij de vacature past. Op het moment dat jij de belangrijkste zaken en kwaliteiten uit je cv goed vermeld en zorg dat aansluit met de vraag in de vacature zit je gebakken.

Hoe sluit je de brief af?

1 ding staat bij jouw afsluiting, je weet voor jouw gevoel zeker dat je dat gesprek binnen hebt. Je vermeldt dus in je afsluiting dat je jezelf met alle plezier presenteert in een face to face gesprek. Wat ook belangrijk is om niet te zeggen “ik hoop”, je bent namelijk zeker van je zaak en zegt ‘graag kom ik op gesprek om kennis te maken’

Kort maar krachtig

Je hebt dus gemerkt dat je sollicitatiebrief niet lang en uitgebreid moet zijn maar juist kort en krachtig. Recruiters willen het liefst zo snel mogelijk weten waarom jij geschikt bent en waarom ze jou moeten uitnodigen. Zorg er dus voor dat je kort en krachtig vermeld waarom jij op gesprek gaat komen bij het bedrijf en waarom jij matcht met het bedrijf.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën