Wat vermeld je in je sollicitatiebrief?

 Ben je aan het rondstruinen naar vacatures in Middelharnis en vind je de vacature die bij jou past? Dan komt het volgende: een sollicitatiebrief. Een sollicitatiebrief moet jou helpen over het randje getrokken te worden om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek, maar hoe is een sollicitatiebrief opgebouwd?

De inleiding

Je start met het inleiden van de brief. In de inleiding vermeld je hoe je bij de vacature terecht kwam en daarbij hoeveel zin je erin hebt. Zorg er ook van tevoren voor dat je veel informatie over het bedrijf te weten komt en de functie, wanneer je namelijk meer weet over het bedrijf kan je hier delen van over vertellen in je brief. Wanneer recruiters zien dat je wat meer te weten bent gekomen over het bedrijf zien ze dat je er moeite voor hebt gedaan.

Een goede motivatie is de sleutel naar succes

Iemand die niet gemotiveerd is voor de vacature zal ook zeer zeker niet uitgenodigd worden voor een gesprek. Laat in je sollicitatiebrief zien waarom jij geschikt bent voor deze functie. Vertel dus in de brief wat jij kan brengen voor de organisatie of hoe jij het probleem dat het bedrijf heeft kan oplossen.

Waarom pas jij bij het bedrijf?

In je sollicitatie gaat je niet je volledige cv op drammen, je neemt de belangrijkste aspecten uit je cv en vertelt daarbij in wat voor manier jij bij de vacature past. Op het moment dat jij de belangrijkste zaken en kwaliteiten uit je cv goed vermeld en zorg dat aansluit met de vraag in de vacature zit je gebakken.

Hoe sluit je de brief af?

1 ding staat bij jouw afsluiting, je weet voor jouw gevoel zeker dat je dat gesprek binnen hebt. Je vermeldt dus in je afsluiting dat je jezelf met alle plezier presenteert in een face to face gesprek. Wat ook belangrijk is om niet te zeggen “ik hoop”, je bent namelijk zeker van je zaak en zegt ‘graag kom ik op gesprek om kennis te maken’

Kort maar krachtig

Je hebt dus gemerkt dat je sollicitatiebrief niet lang en uitgebreid moet zijn maar juist kort en krachtig. Recruiters willen het liefst zo snel mogelijk weten waarom jij geschikt bent en waarom ze jou moeten uitnodigen. Zorg er dus voor dat je kort en krachtig vermeld waarom jij op gesprek gaat komen bij het bedrijf en waarom jij matcht met het bedrijf.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën