Verschillende stoelen aan de eettafel? Zo doe je dat!

Steeds meer mensen doen het: verschillende stoelen aan de eettafel zetten. Dat is wel begrijpelijk, er zijn namelijk enorm veel mooi stoelen, waardoor kiezen voor één soort stoel niet altijd even makkelijk is. Daarbij ziet het er hartstikke leuk uit als je verschillende stoelen aan je tafel hebt staan.

Wanneer je verschillende stoelen aan je eettafel wilt zetten, is het belangrijk dat je op het uiterlijk van de stoelen let. Je wilt namelijk niet dat het eruit gaat zien als een bij elkaar geraapt zootje, het moet natuurlijk wel ergens op lijken. Wij geven je daarom een aantal tips voor wanneer je op zoek gaat naar eettafel stoelen. 

Wielen of geen wielen

Het staat niet mooi wanneer de ene stoel wel wielen heeft en de andere stoel niet. Dat scheelt in hoogte en zorgt voor verwarring. Kijk daarom, voordat je op zoek gaat naar stoelen, of je eettafel stoelen met of zonder wieltjes wilt. Je kunt natuurlijk ook zelf wieltjes onder je stoelen zetten, zoals met de wieltjes van WielenOutlet, maar let er dan op dat dat wel bij de stoel past en dat dat dan ook kan.

Denk na over de kleuren

Bepaal hoeveel kleuren je wilt in je eethoek en welke kleuren bij de rest van je eetkamer passen. Bedenk ook of je dezelfde stoel in verschillende kleuren wilt of liefst verschillende stoelen in één kleur. Je kunt ook kiezen voor verschillende kleuren en verschillende stoelen, maar dan is het wel belangrijk dat je er voor zorgt dat alles goed bij elkaar past. 

Mix de vormen

Kies voor stoelen met een hoge en een lage rugleuning, met en zonder armleuningen, met verschillende soorten poten. Je snapt het wel, ga niet voor verschillende stoelen die er ongeveer hetzelfde uitzien, maar ga voor totaal verschillende stoelen. Dat kan er super tof uitzien! Denk eraan om wel bewust te kiezen voor stoelen die lekker zitten. Wanneer je bijvoorbeeld voor een krukje kiest, loop je het risico dat je, vooral wanneer je wat langer op de stoel zit, last krijgt van je rug.

Kies verschillende materialen

Als je verschillende stoelen aan je tafel zet, zal het al snel vrij druk eruit zien. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het moet wel gezellig blijven. Om hier een extra twist aan te geven is het leuk om te wisselen tussen verschillende materialen. Meng hout, staal, stof en kunststof door elkaar, zo krijg je de perfecte mengelmoes.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Kies de beste architect Nijmegen

Ben jij van plan om een gebouw te laten bouwen,…

Read More
thumb-img
Keuken op maat kopen met voldoende bewegingsruimte

kopen stelt je in staat om je beschikbare keukenruimte maximaal…

Read More
thumb-img
VCA Online: de moderne manier van lesgeven

Dankzij de VCA online cursus hoef jij niet meer jouw…

Read More
thumb-img
Hoe kun je ramen goed isoleren?

Hoewel de energie-efficiëntie van ramen zeer technisch is, wordt het…

Read More
thumb-img
Wat is Cradle to Cradle?

Cradle to Cradle wordt niet vaak gebruikt en dus komt…

Read More
  • Categorieën