Tips voor de verhuizing

De woningmarkt gaat de laatste tijd weer goed met prijzen die de niveaus van voor de crisis benaderen. De lage rentes en de groeiende economie zorgen ervoor dat veel mensen de stap weer aan durven.

Een nieuw huisje betekent ook vaak: verbouwen. Voor tips hieromtrent ben je op bouwbaas natuurlijk aan het goede adres, maar daar willen we het vandaag eigenlijk niet over hebben. Voordat je in het stadium van een eventuele verbouwing bent, moet je namelijk wel eerst.. verhuizen.

Verhuizen is een beste kluif en de meeste mensen doen het dan ook niet graag. Toch willen we het leed wat verlichten met deze verhuistips.

Tip # 1:  Verzeker je goed

Zorg ervoor dat je spullen verzekerd zijn onder de inboedelverzekering. Deze verzekering dekt namelijk in best veel gevallen de eventuele schade die ontstaat bij het verhuizen. Maar let op! Dit is niet altijd het geval. Als je wilt weten hoe dat zit (en hoe je dus veilig kunt verhuizen), dan moet je dit van te voren even checken bij je verzekeraar.

Zorg daarnaast dat al je verzekeringen goed in elkaar overlopen. Dat betekent dat bijvoorbeeld je opstalverzekering pas formeel moet worden stopgezet op het moment dat je huidige huis juridisch aan de nieuwe bewoner wordt overgedragen. Ook moet de opstalverzekering op je nieuwe huis ingaan vanaf het moment dat jij juridisch eigenaar bent geworden (dus: ook als je er nog niet echt woont!).

Tip # 2: Verhuisbus huren

Huur een ruime bus. Regel een sjouwvriend. Huur een kilometervrij busje, zodat je weet waar je aan toe bent. Vergeet ook niet om een parkeervrij vrij te houden voor of dichtbij je huis. Veel mensen vergeten dan nog wel eens, terwijl het veel tijd scheelt wanneer je per doos maar, zeg, 10 meter hoeft te lopen in plaats van het tienvoudige!

Tip # 3: Maak een planning

Zoals gezegd is een verhuizing een hele kuif en dit vergt dus een goede voorbereiding. Maak daarom een dagplanning. Zo weet je goed wat je te wachten staat en kun je tijdig maatregelen nemen om alles in goede orde te laten verlopen. Vergeet bijvoorbeeld niet om tijdig vrij te vragen (wist je trouwens dat je soms een verhuisvergoeding kunt krijgen van de werkgever?), om op tijd je huur op te zeggen en om op tijd je adreswijziging door te geven aan alle desbetreffende instanties en bedrijven.

Tip # 4. Zorg voor goeie materialen

Verhuizen zonder dat je goeie materialen hebt is onbegonnen werk. En bedoelen we hier eigenlijk vooral dozen van goeie kwaliteit, tape en inpakmateriaal. Deze drie inpakspullen vormen de heilige drie-eenheid bij het verhuizen! Zorg dan ook dat je hier genoeg van hebt!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De voordelen van een houten parket vloer

Het uitzoeken van een nieuwe vloer kan nog best lastig…

Read More
thumb-img
Hoe gebruik je een LED strip profiel?

Een LED strip is een mooie manier om een ruimte…

Read More
thumb-img
3 Tips bij het kopen van een ladder

Een ladder gebruiken kan heel handig zijn om klussen in…

Read More
thumb-img
Nieuwbouw: waarom is een opleveringskeuring verstandig?

Een woning is voor velen een grote investering. Het is…

Read More
thumb-img
Bouwcontainer huren: waar moet je op letten?

Bij een verbouwing of een verhuizing is een bouwcontainer van…

Read More
  • Categorieën