Tips bij het kiezen van je nieuwe keuken

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan kan het geen kwaad om hier rustig de tijd voor te nemen, om een weloverwogen beslissing te maken. Een keuken kopen doe je namelijk niet voor één dag maar eerder voor twintig jaar. In dit artikel geven we een aantal tips voor het kiezen van je nieuwe keuken.

Het kiezen van de juist stijl 

Het belangrijkste van een keuken is natuurlijk allereerst dat deze praktisch is. Je moet voldoende ruimte hebben om te kunnen koken. Daarnaast is het ook fijn dat deze naadloos past bij de rest van je interieur. Over het algemeen wordt er vaak voor een landelijke of moderne keukenstijl gekozen. Voordat je een keuze hierin maakt is het belangrijk om eerst inspiratie op te doen. Als je de keuze eenmaal gemaakt hebt kun je de keuken op maat laten maken door Anselm Oome

Keukenapparatuur

Als je de stijl en de meubelen eenmaal hebt uitgekozen, wordt het tijd om de juiste apparatuur te kiezen. Denk hierbij aan de grootte van je koelkast, wellicht heb je standaard behoorlijk wat drank koud staan. Dan is een grotere koelkast mogelijk wat handiger. Misschien ben je juist wel op zoek naar een wat meer luxe oven, zodat je goede ovenmaaltijden kan maken.

Indeling van de keuken

De indeling van de keuken is ook een belangrijk aandachtspunt. Wil je zowel boven als onder keukenkastjes hebben? Op welke hoogte zitten ze? Het is natuurlijk niet praktisch wanneer je een klein trapje moet gebruiken om bij de bovenste kastjes te komen. Daarnaast kun je ook nadenken over het wel of niet nemen van een kookeiland. Moet er in de keuken bijvoorbeeld alleen worden gegeten en gekookt, of heeft het ook nog een andere functie? Dit is bepalend voor de inrichting van je keuken.

Hoeveel mag de keuken kosten?

Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om het kostenplaatje. Bij het samenstellen kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. De vraag is dus alleen of het budget wat je beschikbaar hebt, dit toelaat. Een optie zou kunnen zijn om een offerte op te vragen, waarbij je een budgetindicatie geeft. Aan de hand van het voorstel en jouw wensen kun je dan kijken of de offerte geschikt is. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën