Tips bij het kiezen van je nieuwe keuken

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan kan het geen kwaad om hier rustig de tijd voor te nemen, om een weloverwogen beslissing te maken. Een keuken kopen doe je namelijk niet voor één dag maar eerder voor twintig jaar. In dit artikel geven we een aantal tips voor het kiezen van je nieuwe keuken.

Het kiezen van de juist stijl 

Het belangrijkste van een keuken is natuurlijk allereerst dat deze praktisch is. Je moet voldoende ruimte hebben om te kunnen koken. Daarnaast is het ook fijn dat deze naadloos past bij de rest van je interieur. Over het algemeen wordt er vaak voor een landelijke of moderne keukenstijl gekozen. Voordat je een keuze hierin maakt is het belangrijk om eerst inspiratie op te doen. Als je de keuze eenmaal gemaakt hebt kun je de keuken op maat laten maken door Anselm Oome

Keukenapparatuur

Als je de stijl en de meubelen eenmaal hebt uitgekozen, wordt het tijd om de juiste apparatuur te kiezen. Denk hierbij aan de grootte van je koelkast, wellicht heb je standaard behoorlijk wat drank koud staan. Dan is een grotere koelkast mogelijk wat handiger. Misschien ben je juist wel op zoek naar een wat meer luxe oven, zodat je goede ovenmaaltijden kan maken.

Indeling van de keuken

De indeling van de keuken is ook een belangrijk aandachtspunt. Wil je zowel boven als onder keukenkastjes hebben? Op welke hoogte zitten ze? Het is natuurlijk niet praktisch wanneer je een klein trapje moet gebruiken om bij de bovenste kastjes te komen. Daarnaast kun je ook nadenken over het wel of niet nemen van een kookeiland. Moet er in de keuken bijvoorbeeld alleen worden gegeten en gekookt, of heeft het ook nog een andere functie? Dit is bepalend voor de inrichting van je keuken.

Hoeveel mag de keuken kosten?

Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om het kostenplaatje. Bij het samenstellen kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. De vraag is dus alleen of het budget wat je beschikbaar hebt, dit toelaat. Een optie zou kunnen zijn om een offerte op te vragen, waarbij je een budgetindicatie geeft. Aan de hand van het voorstel en jouw wensen kun je dan kijken of de offerte geschikt is. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
4 tips voor een nieuw interieur na een verbouwing

Bent u net klaar met verbouwen en wilt u een…

Read More
thumb-img
Kaweco – een luxe merk dat fijne pennen aanbiedt

Wat is de merkgeschiedenis van Kaweco? Kaweco is een Duitse…

Read More
thumb-img
Zo zorg je voor een gezellige sfeer in je woonkamer

Of je nu vrienden op bezoek krijgt, of je simpelweg…

Read More
thumb-img
Basisbenodigdheden voor het verven van een binnenmuur

Ga je zelf een muur verven? Dan heb je een…

Read More
thumb-img
De voordelen van ISO 9001 certificering

Een ISO certificering is een certificaat waarmee jouw bedrijf aan…

Read More
  • Categorieën