Keuken op maat kopen met voldoende bewegingsruimte

Keuken op maat kopen stelt je in staat om je beschikbare keukenruimte maximaal te gebruiken. Met een keuken op maat maak je zelf je indeling en de opbouw van je toekomstige keuken. Je kiest uit meerdere modulaire keukens of je droomkeuken wordt op maat gemaakt. Beide manieren zijn even waardevol. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil je een maatwerk keuken, maar heb je eigenlijk geen aparte wensen? Dan ben je beter én goedkoper af met een modulaire keuken.

Meest gebruikte ruimte van je huis

Je keuken is ongetwijfeld de meest gebruikte kamer van je huis. Er wordt in gewerkt, gekookt en geleefd. Een keuken is dus best gemaakt uit sterke en duurzame materialen zoals hout. Het is namelijk een flinke investering, zeker een keuken op maat die je niet na enkele jaren vervangt.

Een houten keuken op maat

Hout wordt nog altijd veel gebruikt voor het vervaardigen van maatwerk keukens. Naast duurzaam eikenhout komen daar ook goedkopere houtsoorten zoals perenhout, kersenhout, mahonie, notenhout, esdoorn, teak, wengé, zebrano en beuk voor in aanmerking. Een houten keuken op maat geef je best een beschermlaag uit  lak. Zo weerstaat je keuken aan vocht, en aan bijtende zuren. Keukens op maat zijn uitgerust met massieve keukenfronten of  voorzijden van fineerhout. Dit laatste materiaal is samengesteld uit spaanderplaat of een mdf-plaat met een slijtvaste fineerlaag. Massieve keukenfronten of voorzijden uit fineerhout zijn vergelijkbaar, zowel wat kwaliteit als prijs betreft.

Keuken op maat met kunststof fronten

Het betreft vooral goedkopere maatkeukens waarvan de fronten bestaan uit spaanderplaten of uit een mdf-plaat, melamine- of laminaat. Dit laatste materiaal is harder, duurzamer en duurder. Laminaat geeft extra bescherming aan de deuren van je maatkeuken.

Foliefronten

Kosten minder dan maatkeukens met gelakte fronten maar moet op het vlak van kwaliteit er nauwelijks voor onderdoen. De folie wordt in een geheel op de fronten gehecht. Er mogen zowel bij de overgangen als in de hoeken en de rondingen geen naden te zien zijn. Een stevige ondergrond is daarbij onmisbaar.

Gelakte fronten met een MDF-plaat als ondergrond 

Deze zijn beschikbaar in diverse modellen en kleuren. Daarbij hoogglans keukens met mat, satijn of structuurlak zijn kras en vochtbestendig en worden van jaar tot jaar populairder. Hoogglans Keukens vragen daar bovenop weinig of geen onderhoud.

Superkeukens | Van maatwerk tot showroomkeukens!

Modulaire keuken op maat

Kies bij de indeling van je keuken voor genoeg werk- en bewegingsruimte. Het werkblad van je maatkeuken is minstens zeventig centimeter diep en aangepast aan je lichaamslengte. De modulaire keuken op maat zijn samengesteld uit verschillende kasten die met verbonden zijn. Ook deze modulaire keukens zijn verkrijgbaar in alle mogelijke materialen, afmetingen en modellen. Elke kast is uitgerust met laden en- of deuren. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je modulaire maatkeuken van klapperende klapdeuren te voorzien. Wanneer je toekomstige droomkeuken perfect moet passen tussen twee muren worden meerdere modules gecombineerd tot de tussenruimte volledig te vullen. Is er toch nog een kleine ruimte vrij? Dan wordt die afgesloten met hetzelfde materiaal en dezelfde stijl als van je keuken.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Je eigen tuin maken en opknappen

In dit artikel kan je lezen hoe jij je eigen…

Read More
thumb-img
Het dak op de juiste wijze bedekken

Ieder dak is anders. Denk alleen al aan de verschillen…

Read More
thumb-img
Gemakkelijk elke plek verwarmen

Wanneer je een ruimte gaat verwarmen, dan doe je dat…

Read More
thumb-img
Tips voor het kopen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair. De kans is dan…

Read More
thumb-img
De voordelen van een professioneel ontruimingsbedrijf

Spoedontruimingen zijn vaak ingrijpende gebeurtenissen waarbij snel handelen vereist is.…

Read More
  • Categorieën