Hoe ziet het bouwproces bij een aanbouw eruit?
Velen zullen het laten plaatsen van een aanbouw niet al te vaak meemaken. Naast dat er een behoorlijk aantal beslissingen met gemoeid zijn, komt er ook nog eens behoorlijk wat geld bij kijken. De Aanbouwexpert beschrijft in dit artikel hoe het aanbouwproces eruit ziet.
Voorbereiding op de aanbouw
Voordat je gaat starten met een aanbouw is het belangrijk dat de nodige voorbereiding wordt getroffen. Hoe zie je de aanbouw voor je en is het ook daadwerkelijk mogelijk? Vraag dit ook tevens na bij de gemeente. Dan weet je direct wat de exacte regels zijn mbt een aanbouw. Wellicht is het ook verstandig om het bij de buren aan te geven, zodat zij ook niet voor bepaalde verrassingen komen te staan.
Kiezen van een architect
Weet je nog niet exact hoe de aanbouw er uit moet komen te zien? Dan is het verstandig om eerst een architect in te schakelen. Dan kun je meer vertellen over jouw wensen voor de aanbouw, waarbij de architect vervolgens een ontwerp op maat kan leveren. Zorg er ook voor om dat je het beschikbare budget benoemd, anders komt de architect waarschijnlijk met een voorstel wat niet betaalbaar is. Als het ontwerp eenmaal duidelijk is kun je dit vervolgens bij verschillende aannemers wegleggen, zodat je verschillende prijsopgaves kan ontvangen.
Financiering & vergunning
Wil je iets gaan bouwen, let er dan wel op dat je dit afstemt met de gemeente. Een bouwvergunning kan soms tot wel drie maanden duren. Daarnaast is het ook belangrijk dat de aanbouw wordt gefinancierd. Wellicht kan je het wel meefinancieren in je huidige hypotheek of anders kun je misschien ook wel een tweede hypotheek afsluiten.
Bouw & oplevering
Als alles akkoord en rond is kan de bouw van start gaan. Een aanbouw kan variëren van twee tot zes weken. Dit is afhankelijk van het type aanbouw. Zodra de aanbouw is opgeleverd is het belangrijk om na te lopen, dat alles zo is zoals vooraf is afgesproken. Alles naar wens? Dan hoef je alleen nog maar te genieten van je nieuwe ruimte!
Comments are closed.