Hoe richt je je werkplaats efficiënt in?

Ben je toe aan wat verandering? Dan kan je werkplaats herinrichten een goede optie zijn. Draai je bureau bijvoorbeeld om, zo krijg je een heel ander uitzicht. Let er wel op dat dit ook praktisch is. Een mooi en nieuw uitzicht is leuk, maar als je bureau hierdoor midden in de kamer staat kan dit best onhandig zijn. 

Gebruik alleen de spullen die je echt nodig hebt

Een van de belangrijkste tips die ik je kan geven, gebruik alleen de hoognodige spullen. Twintig planten rond je werkplaats is leuk maar efficiënt is het niet. De planten moet je dagelijk water geven en onderhouden. Bovendien kun je je waarschijnlijk moeilijk bewegen. Dit moet je zien te voorkomen. Koop dus in plaats van twintig planten een of twee hele mooie zo creëer je rust en dat is belangrijk. 

Maak ruimte

Het kan fijn zijn om ruimte om je heen te hebben. Veel kleine kastjes in je werkruimte zetten is dan niet handig. Koop bijvoorbeeld twee lockers waar alles in kan. Orden al je spullen zodat je weet waar wat ligt. Zo hoef je niet eerst uren op zoek naar een schrift wat je dringend nodig hebt. Vaste plekken werken ook goed. Vooral met spullen die je vaak gebruikt. Mocht je het dan nodig hebben kan je het gemakkelijk pakken. Er zijn veel verschillende sites en winkels waar je lockers kunt kopen. Een goede optie zou Ghala kunnen zijn. Zij zijn gespecialiseerd in bedrijfsinrichtingen en de spullen die hiervoor nodig zijn.

Ruimte maken betekent ook geen prulletjes op je bureau laten slingeren, dit zorgt alleen maar voor onnodige afleidingen. Een prullenbak zou dus ook een handig zijn om in je werkplaats te hebben

Investeer in een goed bureau en stoel

Niet alleen de juiste kasten zijn belangrijk voor een efficiënte werkplaats. Een goed bureau en de juiste stoel zijn cruciaal voor je werkplek. Een van de nieuwste ontwikkelingen is een zit-sta bureau. Dit is heel goed voor je houding. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een hele dag zitten slecht is voor je rug. Een alternatief zou een yogabal kunnen zijn. Doordat dit geen leuning heeft is je houding automatisch beter. De nieuwste uitvinding is dus het zit-sta bureau. Het bureau is makkelijk in hoogte verstelbaar. Hierdoor kun je de dag zittend beginnen en staand eindigen.

Maak de werkplek persoonlijk

Belangrijk is om te werken op een plek waar jij je fijn voelt. Zoals ik eerder zei tussen 20 planten is geen werkplek meer, maar 1 of 2 kan prima. Door het gebruik van bijvoorbeeld planten en een fotolijstje maak je je werkplek persoonlijk. Zo zit je niet in een verplichte kamer te werken, maar in een kamer waar je fijn kunt werken zonder afleidingen. Daar is een werkplek ook voor gemaakt. 

Als je je werkplek extra persoonlijk wilt maken kun je een muur verven. Zelf zou ik geen hele knallende kleur adviseren, ik denk dat dit af zal leiden. Maar een lichte kleur zou een goede optie kunnen zijn. Zo is je kamer toch persoonlijk maar niet afleidend.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorieën