Hoe begin je een eigen bedrijf?

Sommige mensen zijn er klaar mee om voor een baas te werken. Dan is het tijd om je eigen bedrijf te beginnen. Voordat je je bedrijf eenmaal gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel moet je eerst nog een aantal stappen doorlopen hebben. Een bedrijf is namelijk niet zo geregeld. En als het bedrijf eenmaal is opgestart dan moet je het ook lopende zien te houden. 

Soort bedrijf

Als eerste ga je kijken naar het soort bedrijf dat je wilt gaan beginnen. Je kijkt dan naar jouw kwaliteiten en naar de vraag van de markt. Voorbeeld is omdat er veel vraag is naar mensen in de bouw kan je omdat je een opleiding tot metselaar hebt gevolgd, een eigen metselbedrijf beginnen. Je gaat je dus specialiseren in jouw vakgebied. Als je eenmaal een idee hebt van wat voor dienst of product je wilt aanbieden dan ga je een bedrijfsnaam bedenken. Zorg er wel voor dat die origineel en persoonlijk is. 

Financiering

Een bedrijf starten kan natuurlijk niet zonder geld. Om de financiën in kaart te brengen, moet er dus een financieel plan worden gemaakt. Je ziet dan hoeveel geld je nodig gaat hebben. Als dat bedrag bekend is kan je gaan onderzoeken waar je dat geld vandaan wilt halen. Verder staan de kansen van het bedrijf erin, je kunt dan zien of het starten van het bedrijf zinvol is.

Inschrijven Kamer van Koophandel

Als alle administratie over de financiën en rechtsvormen geregeld zijn dan is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Met een eenmalig bedrag van €50 is de inschrijving gereed. Voordat je je gaat inschrijven is het wel van belang dat de bovenstaande zaken geregeld zijn anders gaat de inschrijving niet door. Als de inschrijving definitief wordt gemaakt moet je ervoor zorgen dat je van tevoren een afspraak hebt gemaakt.

Klanten vinden

Als je een bedrijf hebt moet je natuurlijk wel klanten hebben. Maar als je bent begonnen moet je ze eerst gaan zoeken. Je kan daarvoor gebruik maken van je eigen netwerk. Mocht je geen goed netwerk kennen dan zijn er genoeg evenementen en bijeenkomsten waar je je huidige netwerk kunt uitbreiden. Zo kun je ook een samenwerking beginnen waarin je andermans netwerk gaat gebruiken voor jouw bedrijf. Want hoe meer klanten, hoe meer winst. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Vloerkleden en verbouwen: Zo kies je de juiste vloerkleden voor jouw verbouwde ruimte

Als je aan het verbouwen bent, denk je waarschijnlijk al…

Read More
thumb-img
Wat kan je na het doen van een rechtenstudie?

In Nederland staat het studeren van rechten bekend als iets…

Read More
thumb-img
Hoe kun je geld besparen op je vaste lasten?

Het leven is steeds duurder aan het worden. Daarom is…

Read More
thumb-img
Dingen die je moet weten over het renoveren van een zwembad!

Verbleekte folie, scheuren in het beton, tegels en kunststof of…

Read More
thumb-img
Verkoop je oude pallets door

Heb jij een (eigen) bedrijf en beschik jij over veel…

Read More
  • Categorieën