Hoe begin je een eigen bedrijf?

Sommige mensen zijn er klaar mee om voor een baas te werken. Dan is het tijd om je eigen bedrijf te beginnen. Voordat je je bedrijf eenmaal gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel moet je eerst nog een aantal stappen doorlopen hebben. Een bedrijf is namelijk niet zo geregeld. En als het bedrijf eenmaal is opgestart dan moet je het ook lopende zien te houden. 

Soort bedrijf

Als eerste ga je kijken naar het soort bedrijf dat je wilt gaan beginnen. Je kijkt dan naar jouw kwaliteiten en naar de vraag van de markt. Voorbeeld is omdat er veel vraag is naar mensen in de bouw kan je omdat je een opleiding tot metselaar hebt gevolgd, een eigen metselbedrijf beginnen. Je gaat je dus specialiseren in jouw vakgebied. Als je eenmaal een idee hebt van wat voor dienst of product je wilt aanbieden dan ga je een bedrijfsnaam bedenken. Zorg er wel voor dat die origineel en persoonlijk is. 

Financiering

Een bedrijf starten kan natuurlijk niet zonder geld. Om de financiën in kaart te brengen, moet er dus een financieel plan worden gemaakt. Je ziet dan hoeveel geld je nodig gaat hebben. Als dat bedrag bekend is kan je gaan onderzoeken waar je dat geld vandaan wilt halen. Verder staan de kansen van het bedrijf erin, je kunt dan zien of het starten van het bedrijf zinvol is.

Inschrijven Kamer van Koophandel

Als alle administratie over de financiën en rechtsvormen geregeld zijn dan is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Met een eenmalig bedrag van €50 is de inschrijving gereed. Voordat je je gaat inschrijven is het wel van belang dat de bovenstaande zaken geregeld zijn anders gaat de inschrijving niet door. Als de inschrijving definitief wordt gemaakt moet je ervoor zorgen dat je van tevoren een afspraak hebt gemaakt.

Klanten vinden

Als je een bedrijf hebt moet je natuurlijk wel klanten hebben. Maar als je bent begonnen moet je ze eerst gaan zoeken. Je kan daarvoor gebruik maken van je eigen netwerk. Mocht je geen goed netwerk kennen dan zijn er genoeg evenementen en bijeenkomsten waar je je huidige netwerk kunt uitbreiden. Zo kun je ook een samenwerking beginnen waarin je andermans netwerk gaat gebruiken voor jouw bedrijf. Want hoe meer klanten, hoe meer winst. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Naar 3 hoog verhuizen? 3 redenen voor een verhuislift!

Een verhuizing naar een hogere etage kan een hele hoop…

Read More
thumb-img
4 redenen waarom wicker tuinmeubelen een goed idee zijn

De term wicker komt je wellicht onbekend voor. Dit is…

Read More
thumb-img
Het leggen van kunstgras is echt niet moeilijk

Gras hebben in de tuin is soms best weleens lastig.…

Read More
thumb-img
Wat is het beste moment om gras in te zaaien of bij te zaaien?

Bij een goed onderhoud van een grasperk hoort automatisch het…

Read More
thumb-img
Stappenplan voor het leggen van graszoden

Wil je een prachtig gazon aanleggen, maar weet je niet…

Read More
  • Recente reacties
    • Categorieën