Dit moet je doen bij een afgebroken sleutel

Een buitensluiting is voor veel Nederlanders een grote nachtmerrie. Niet alleen omdat je als gevolg van de buitensluiting niet meer naar binnen kan. Ook omdat de kosten voor het verhelpen van een buitensluiting soms behoorlijk hoog oplopen wanneer voor een onbetrouwbare slotenmaker gekozen wordt. Reden genoeg om bij een buitensluiting eerst zelf te onderzoeken, of je het probleem kunt verhelpen.

Buitensluitingen zijn er in verschillende vormen. Denk aan het vergeten van je sleutel, het verlies hiervan, een bevroren cilinder of bijvoorbeeld het afbreken van de sleutel. In dit artikel gaan we specifiek in op oplossingen voor het afbreken van een sleutel. Hulp bij een afgebroken sleutel kan geboden worden door de spoedservice van een slotenmaker bij jou in de buurt. Kies altijd voor een betrouwbare slotenmaker.

Sleutel met een nijptang verwijderen uit de cilinder

In de meeste gevallen zal een klein stukje van de afgebroken sleutel uit de cilinder steken. Probeer de afgebroken sleutel heel voorzichtig te verwijderen, door gebruik te maken van een nijptang of bijvoorbeeld een pincet. Pas hierbij op, dat de cilinder van het slot niet beschadigd raakt. De kans op schade is relatief groot. Met name bij een pincet steek je het hulpmiddel vrij snel naast het afgebroken stukje sleutel. Dit betekent dat de cilinder geraakt en daarmee beschadigd kan worden. Het is een zeer kwetsbaar onderdeel. Bij een beschadigde cilinder moet deze vaak vervangen worden.

Vanuit je woning een sleutel naar buiten duwen

Een alternatief voor het verwijderen van de sleutel met een nijptang of pincet, is het naar buiten duwen van de sleutel. Deze methode werkt logischerwijs alleen, wanneer je bijvoorbeeld via een achterdeur in de woning kunt komen. Daarbij is niet ieder slot geschikt voor het naar buiten duwen van een afgebroken sleutel. Het is het proberen waard, daar je dit doet zonder de hulp van een slotenmaker in te hoeven schakelen.

In sommige gevallen helpt het, wanneer je voor het naar buiten duwen van de sleutel eerst wat olie in de cilinder spuit. Door olie te gebruiken komt de afgebroken sleutel losser te zitten, waardoor je deze makkelijker verwijdert.

Met spoed een slotenmaker langs laten komen

Lukt het niet om de afgebroken sleutel zelf te verwijderen? Kies in dat geval voor professionele hulp, door een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker beschikt over de kennis en ervaring om de afgebroken sleutel te verwijderen. Mocht dit onverhoopt niet mogelijk blijken te zijn, dan kan een slotenmaker zorgen voor het vernieuwen van de cilinder in het slot. De spoedservice van een slotenmaker is doorgaans 24/7 bereikbaar.

Tip: het vervangen van de cilinder in het slot biedt een mooie kans om de veiligheid van je woning te verbeteren. Mogelijk maakte je tot dit moment nog niet gebruik van een anti-kerntrekcilinder. Het is sterk aan te raden dit wel te doen, daar kerntrekken al jaren een van de meest gebruikte inbraakmethodes is onder inbrekers.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom een tweede huis in Spanje kopen een super idee is!

Je overweegt al een tijdje om er een tweede huis…

Read More
thumb-img
Tips voor het vinden van het perfecte huis

Een huis kopen is een belangrijke gebeurtenis in je leven.…

Read More
thumb-img
Een aanbouw tegen de erfgrens? Houd hier rekening mee

Het is op verschillende manieren mogelijk om ruimer te gaan…

Read More
thumb-img
Zo zorg je voor een brandveilig huis

Je wilt natuurlijk ten alle tijden voorkomen dat er brand…

Read More
thumb-img
Alles wat je moet weten over de KLIC-melding

Heb jij verbouwplannen? Wil je bijvoorbeeld een stuk aanbouwen bij…

Read More
  • Categorie├źn