Ciranova beits voor professioneel gebruik

Ciranova beits

Ciranova beits is een veelgebruikt product door professionals. Het is een beits met een goede prijs-kwaliteitsverhouding om hout te voorzien van een sterke beschermende laag of een andere kleur. De beits heeft de eigenschap om diep in het hout door te dringen, waardoor de natuurlijke nerf zichtbaar blijft en het hout is beschermd tegen krassen, slijtage en invloeden van viuil en zonlicht. 

Ciranova beits is al meer dan 80 jaar een uitstekende beits om hout een verouderde uitstraling te geven. Na behandeling heeft het hout een uitstraling alsof het al jaren oud is, zelfs als de vloer nieuw is gelegd. De vloer krijgt hierdoor direct een authentieke karakter. Ook oude, gebruikte vloeren zullen door Ciranova beits een frisse uitstraling krijgen. 

Beitsvarianten en kleuren

Kies de juiste beits voor de gewenste toepassing. Loogbeits is geschikt om looizuurhoudende houtsoorten zoals grenen en eiken te behandelen en een verouderde uitstraling te geven. Aquavintage is een beits op waterbasis voor binnenhuis gebruik. De Vintage reactiebeitsen zijn speciaal geschikt om eiken vloeren met één laag een verkalkte en verweerde uitstraling te geven. 

De beitsen zijn in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Kies voor een vloer met een gewassen witte, een Engels bruin of rood gedekte, of rustiek zwarte uitstraling. Grijstinten geven het hout een oud karakter of juist een gerookte of gebrande look. Voor iedere smaak is de juiste kleur Ciranova beits verkrijgbaar

De beits gebruiken

Schuur voor het aanbrengen van de beits het hout zorgvuldig en zorg ervoor dat al het schuurstof is verwijderd. Oude verf, lak of wasresten mogen niet meer op het hout zitten. Roer de beits voor het gebruik en gebruik een kwast of lakroller om de beits gelijkmatig op het hout aan te brengen. Hou daarbij altijd de richting van de houtvezels aan. De beits zal binnen enkele minuten in het hout trekken. Door een tweede laag aan te brengen zal het effect worden versterkt. De beits is desgewenst met water te verdunnen waardoor het verouderingseffect juist minder zal opvallen. 

De beits zal op iedere houtsoort een ander effect geven. Om vooraf het effect te zien is het aan te raden om de beits te testen op een niet direct zichtbare plaats van het hout. De beits is na 20 minuten stofdroog en belastbaar na 8 uur. Een liter beits is voldoende om een oppervlakte tussen de 12 en 15 m2 te behandelen. Eenmaal geopend is de beits 1 jaar houdbaar in een gesloten verpakking.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Kies je voor bitumen of EPDM dakbedekking?

Als het tijd is voor nieuwe bedekking van je dak,…

Read More
thumb-img
Zo vind je de vacature engineer die bij je past

Worstel jij ook al lange tijd met het gevoel te…

Read More
thumb-img
Welk isolatiemateriaal kies je?

De verscheidenheid aan EPS isolatie materialen omvat dikke vezels zoals…

Read More
thumb-img
Wat is een chemisch anker?

Ankerbouten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid die bekend staan als…

Read More
thumb-img
Tips voor een verbouwing aan uw bedrijfspand

Het verbouwen van uw bedrijfspand is een hele klus en…

Read More
  • Categorieën