5 tips voor het verven van meubels

Soms denk je dat een meubelstuk rijp is voor het grof vuil, maar is een likje verf genoeg om er een tweede leven in te blazen. Of misschien heb je wel een pareltje bij een tweedehandswinkel gescoord die dringend een opknapbeurt nodig heeft. Met onderstaande tips breng je het verven van meubels tot een goed einde.

1. Voorbereiding is het halve werk

Hoewel het verven zelf voor velen het leukste gedeelte van de klus is en je daar dus liever meteen mee begint, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Anders zal je nooit het beste resultaat krijgen. De voorbereiding vergt minstens zoveel tijd als het verven. Dit begint met het schoonmaken. Zorg dat je het meubel goed ontvet met een verfreiniger. Denk aan een verfreiniger van St. Marc of Dasty. Na het ontvetten is het tijd om te schuren. Als je eerst schuurt voordat je gaat ontvetten, heb je veel meer schuurpapier nodig. Ook zou het vuil dan in het hout kunnen zitten. Het ontvetten en het schuren zorgen er samen voor dat de verf beter hecht. Doe je het niet, dan kan de verf later afbladderen en minder lang meegaan. Knap je vaker meubels op? Dan kan een schuurmachine een goede investering zijn. Bij Bespaardeals kun je daar een kortingscode voor scoren.

2. Laat je droomkleur mengen

Kun je die ene kleur die je in je hoofd hebt maar niet vinden? Dan kun je er voor kiezen om meerdere kleuren te laten mengen. Dit kun je zelf doen, maar het is net iets veiliger om dit bij een bouwmarkt of verfwinkel te laten doen.

3. Meubels een antieke look geven

Nadat je hebt geverfd, kun je bepaalde effecten aan het meubelstuk meegeven. Doorschuren is een populaire techniek om een vintage effect aan een meubel te geven. Dit wordt ook wel disstressing genoemd. Als je deze techniek wilt gebruiken, kun je het beste krijtverf gebruiken. Na het drogen schuur je het meubelstuk op bepaalde plekken. Dit wordt meestal gedaan op de plekken waar je normaal gesproken het snelst slijtage ziet. Het beste is om deze plekken voordat je gaat verven met kaarsvet in te wrijven. Zo hecht de eerste laag minder goed en kun je het meubel eenvoudiger schuren.

4. Kies je kleur thuis uit

Een veelgemaakte fout is het kiezen van de verf voor het meubel in het felle licht van een bouwmarkt of winkel. Het kan dan thuis ineens heel anders uitpakken. Neem daarom altijd kleurstaaltjes mee naar huis en neem de tijd om te kijken welke kleur goed in jouw interieur past.

5. Gebruik een goede grondverf of primer

Met een goede grondverf of primer krijg je het mooiste eindresultaat. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan het oppervlak. Hierdoor krijg je een mooie egale dekking en gaat de verf lang mee. Daarnaast scheelt het ook nog eens in de portemonnee: door  

het gebruik van grondverf of primer heb je namelijk minder verf nodig.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
thumb-img
De esthetiek van antraciete sandwichpanelen in architectuur: Moderniteit en visuele bekoring

De rol van antraciete sandwichpanelen in de architectuur gaat verder…

Read More
thumb-img
Innovaties in waterontharder technologie: een nieuw tijdperk van efficiëntie en gemak

Waterontharders zijn de afgelopen jaren aanzienlijk geëvolueerd, van eenvoudige apparaten…

Read More
  • Categorieën