3 tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl. Als je te weinig slaapt kan dit leiden tot slechtere prestaties op werk, verwardheid en zelfs tot overgewicht. Dat is genoeg reden om tijdig onder de wol te kruipen, maar dat is soms zo gemakkelijk nog niet. Vaak speelt stress een grote rol bij slapeloosheid of moeite met in slaap komen. Wij helpen je met 3 tips, om beter te slapen.

#1: Geen technologie

Veel mensen zitten op hun smartphone of tablet voordat ze gaan slapen. Door het felle licht krijgt je brein echter te veel prikkels om rustig in slaap te vallen. Wij adviseren daarom om een boek te lezen voordat je gaat slapen in plaats van op je telefoon te zitten. Je blijft ook wakker door je telefoon omdat je daar vaak berichtjes van vrienden op krijgt of ziet. Het is logisch dat je daar dan op wil reageren. Daarom is het beter las je ze in eerste instantie niet ziet.

#2: Mediteren

Het klinkt misschien wat zweverig om te mediteren voor het slapengaan, maar het werkt erg goed. Mediteren helpt zowel je fysieke als je mentale toestand tot rust te brengen. Dit kun je doen doormiddel van een video of een audiofragment. Hieronder leggen wij uit op welke manier dat teweeg wordt gebracht.

  • Fysiek: Je krijgt een beetje beweging waardoor je je lichaam uitput. Door de beweging raak je namelijk spanning kwijt en dat kan handig zijn om de stress van de dag kwijt te raken. Vooral als je hele dagen achter een bureau zit voor je werk, is het goed om toch even deze lichte beweging te krijgen.
  • Mentaal: Vaak begeleiden video’s je door aan te geven wat de juiste ademhaling is. Doordat je je op je adem focust, heb je geen tijd om te piekeren over andere dingen. Git geeft rust waardoor je beter in slaap komt.

#3: Rolluiken

Het helpt om in een donkere ruimte te slapen, zodat je zo min mogelijk prikkels ervaart. Anders zie je bijvoorbeeld iets liggen wat je nog op moest ruimen en dan ben je weer afgeleid en wakker, terwijl je rustig zou moeten slapen. Bijvoorbeeld rolluiken kopen om die voor je kamerraam te laten installeren, zorgt ervoor dat je kamer een oase van rust wordt.

Bij het bekijken wat voor rolluiken je het best kunt kopen zou je bijvoorbeeld eerst even regionaal kunnen kijken voor de prijs van een rolluik. Deze lopen nogal uiteen. Als u dus in Limburg woont, oriënteer dan even wat de prijzen van rolluiken in Limburg zijn. In een regio waar huizen verder uit elkaar staan biedt een goed rolluik ook veiligheid omdat afgelegen huizen minder snel bereikbaar zijn voor politie en dus een makkelijk doelwit voor inbrekers. In bijvoorbeeld Limburg is het dus om twee redenen aan te raden om een rolluik te laten installeren. Als je je veilig voelt is het namelijk ook makkelijker om in slaap te vallen. Nu je al deze tips hebt gehad moet het zeker lukken om met een gerust hart te gaan slapen!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën