3 tips voor ecologisch leven

Veel mensen proberen dagelijks zo goed mogelijk hun levensstijl te verbeteren. Of dat nou is door een sigaret minder te roken, om niet op je nagels te bijten, gezonder eten of om meer milieuvriendelijk te leven. Voor veel mensen is het verminderen van hun ecologische voetafdruk erg belangrijk geworden door het verslechteren van de natuur. Je vraagt jezelf misschien af wat ecologisch leven inhoudt en hoe je ecologisch kan leven. We gaan je in dit artikel uitleggen wat, waarom en hoe je ecologisch kan leven.

Wat is ecologisch?

Kort gezegd houdt een ecologische levensstijl in dat je levensstijl zo min mogelijk belastend is voor het milieu. Je kan op allerlei manieren je ecologische voetafdruk verminderen. Ook bedrijven kunnen hun ecologische voetafdruk verminderen door ecologisch verantwoord te opereren. Ecologisch verantwoord houdt in dat er initiatieven zijn die erop gericht zijn om de ecologische voetafdruk te verkleinen, natuurlijke bronnen en biodiversiteit te beschermen, en dit op een onpartijdige manier. Ook producten kunnen ecologisch verantwoord zijn zoals bijvoorbeeld een eco matras van Una Matras of ecologische schoonmaakmiddelen van bijvoorbeeld Marcel´s green soap.

Waarom ecologisch leven?

Door een ecologische levensstijl te volgen beperk je zoveel mogelijk je ecologische voetafdruk. Je ecologische voetafdruk houdt in hoeveel oppervlakte er nodig is voor de dingen die jij doet en consumeert, hoeveel ruimte er nodig is voor alles wat je weer weggooit. De dingen die je doet, consumeert en weggooit nemen veel ruimte in en zijn meestal niet goed voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan het vlees dat je eet. Buiten dat vaak dieren niet in goede omstandigheden leven en behandeld worden, is de vleesindustrie verantwoordelijk voor 40 procent van broeikasgassen die vrijkomen bij de productie van vlees. Zo zijn er ook een aantal andere voorbeelden op te noemen van hoe jouw ecologische voetafdruk invloed heeft op het milieu. Het is daarom dus belangrijk om zo ecologisch mogelijk te leven.

Hoe kan je ecologisch leven?

Maar hoe kan je nou ecologisch leven? Probeer bijvoorbeeld minder vlees te kopen of als het mogelijk is het volledig af te kappen. Ook kan je vlees kopen met een beter leven keurmerk of een EU-biologisch keurmerk. Zo weet je zeker dat het vlees dat je koopt het welzijn van het dier en milieu in gedachte had tijdens het producen. Probeer ook voedselverspilling te verminderen of voorkomen. Dit kan door bijvoorbeeld ook minder te consumeren, wat sowieso aangeraden is om je ecologische voetafdruk te verminderen.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën