3 tips om je voordeur extra goed te beveiligen

Het kan best ingewikkeld zijn om je woning goed te beveiligen. Inbrekers gebruiken veel geweld, professioneel gereedschap en nieuwe inbraakmethodes om woningen binnen te dringen. Voorbeeld hiervan is het gebruik van lockpicking. Hierbij wordt een speciaal goedje in de cilinder van het slot gespoten, wat de vorm aanneemt van je sleutel. Het is na het uitharden van het goedje mogelijk om de deur te openen. Ook kerntrekken is een methode is veel gebruikt wordt. Hoe bescherm je jezelf en je gezin tegen dergelijke inbraakmethodes? In dit artikel zetten we verschillende tips voor je op een rijtje, die hierbij goed van pas kunnen komen.

Om te beginnen is het verstandig om een sloten service te benaderen. Laat de sloten service eens bij je thuis langskomen om een analyse te laten maken van de huidige stand van je inbraakpreventie. Hoe veilig zijn de sloten die je momenteel gebruikt?

Tip 1: goed altijd voor een cilinderslot met drie of meer contactpunten

Een goede beveiliging van de voordeur begint bij de keuze voor een cilinderslot. Dit is een klassiek slot, die door nagenoeg ieder huishouden gebruikt wordt. Het voordeel van een cilinderslot is dat deze op meerdere punten met de deurpost verbonden zit. De kans dat een inbreker de deur weet open te breken is hierdoor relatief klein. Het is verstandig om voor een cilinderslot met minimaal drie contactpunten te kiezen. Ook een model met vier contactpunten behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Vanzelfsprekend is zo’n slot nog veiliger!

Tip 2: ga voor een slot met minimaal twee SKG-sterren

Beoordeel een slot niet alleen op het aantal contactpunten dat deze heeft met de deurpost. Ook is het verstandig om te letten op de SKG-beoordeling van sloten. SKG is een onafhankelijke partij, welke sloten beoordeelt op de weerstand die zij bieden. Heeft een slot een losse ster, dan is deze weerstand beperkt. Kies je voor sloten met twee of zelfs drie sterren, het maximum, dan heeft een inbreker professioneel gereedschap nodig om de deur open te kunnen breken.

Let op, zelfs bij sloten met drie sterren van het SKG is het theoretisch mogelijk om de deur open te krijgen. Het is de belangrijkste reden dat slotenmakers adviseren om een slot op de voordeur te combineren met een alarmsysteem in huis.

Tip 3: hang een camera op bij de voordeur

Zeker wanneer je niet kunt zien wie er voor de deur staat, is het verstandig om een camera te gebruiken. Het maakt het niet alleen veiliger als er iemand aanbelt, ook kan de camera inbrekers op beeld vastleggen. Iets wat de pakkans vergroot en inbrekers daarbij af zal schrikken. Tegenwoordig heb je keuze uit verschillende soorten camera’s. Denk bijvoorbeeld aan een slimme deurbel, waarbij je de beelden op afstand kunt bekijken. Je krijgt zelfs een notificatie op je telefoon, op het moment dat iemand aanbelt.

Alternatief voor zo’n slimme deurbel is een klassieke beveiligingscamera. Deze kan op het WiFi-netwerk in huis worden aangesloten, zodat de beelden via een website kunnen worden uitgelezen. In sommige gevallen wordt zo’n camera gekoppeld aan een recorder in de meterkast.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën