Zelf je tuin verbouwen? 3 praktische tips!

Is je tuin toe aan een make-over en ben je een beetje handig? Het is mogelijk om zelf je tuin te verbouwen. Zo bespaar je de kosten van een professional en kun je bovendien helemaal zelf bepalen hoe je de verbouwing aanpakt, zonder dat er steeds iemand op je vingers kijkt. Nadat je hebt gekozen hoe de tuin eruit komt te zien, kan het echte werk beginnen. Met deze praktische tips komt de verbouwing van je tuin helemaal goed.

Tip 1: bereid je goed voor

Net als bij elke verbouwing, is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Al helemaal nu je het allemaal zelf doet. Zorg er als eerste voor dat je beschikt over de juiste materialen en het juiste gereedschap. Je wilt niet tijdens de verbouwing zelf elke keer naar de winkel hoeven rijden, dat kost enorm veel tijd. Als je nog niet over alle benodigde gereedschappen beschikt, is het ook mogelijk om deze te huren of tweedehands te kopen. Dit scheelt je weer in de kosten. Bedenk ook wat je gaat doen met het tuin- en houtafval dat tijdens de tuinverbouwing vrijkomt, hierover later in dit artikel meer.

Tip 2: maak een planning

Ook als je zelf gaat verbouwen, is het maken van een goede planning essentieel. Zorg er bij het maken van de planning voor dat er altijd wat speling is, mocht er onverhoopt iets misgaan of mocht iets langer duren dan verwacht. Bedenk ook wat er allemaal gedaan moet worden. Maak daarom eerst een tuinontwerp. Zo weet je welke delen van de tuin intact kunnen blijven, en wat je moet verwijderen. Het verwijderen van verschillende tuinonderdelen is dan ook de eerste stap in de planning. Daarna kun je pas beginnen met het maken van het eindresultaat.

Tip 3: huur een puincontainer

Bij een tuinverbouwing krijg je te maken met veel afval. Je zult dat ergens kwijt moeten. Nu denken veel mensen dat ze het beste een aanhanger kunnen huren en zelf naar de milieustraat kunnen rijden. Maar ze vergeten hierbij dat er aan de benzinekosten en de huur van de aanhanger ook een prijskaartje zit en je meerdere keren op en neer moet naar de milieustraat. Een betere oplossing is daarom het huren van een puincontainer. Onder de streep betaal je hier net zo veel voor, terwijl je geen omkijken meer hebt naar het afval. De container wordt namelijk voor je geleegd.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Kies je voor bitumen of EPDM dakbedekking?

Als het tijd is voor nieuwe bedekking van je dak,…

Read More
thumb-img
Zo vind je de vacature engineer die bij je past

Worstel jij ook al lange tijd met het gevoel te…

Read More
thumb-img
Welk isolatiemateriaal kies je?

De verscheidenheid aan EPS isolatie materialen omvat dikke vezels zoals…

Read More
thumb-img
Wat is een chemisch anker?

Ankerbouten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid die bekend staan als…

Read More
thumb-img
Tips voor een verbouwing aan uw bedrijfspand

Het verbouwen van uw bedrijfspand is een hele klus en…

Read More
  • Categorie├źn