Waar let je op bij de aankoop van een zwembad voor in je tuin

We hebben er allemaal al wel eens van gedroomd. Een zwembad in je tuin. Natuurlijk is dit niet zomaar een aankoop en moet hier goed over nagedacht worden. Er zijn zoveel dingen om over na te denken dat je er al snel een paar over het hoofd ziet. Een zwembad laten aanleggen is natuurlijk niet zomaar iets. Daarom staan hieronder de belangrijkste tips nog even op een rijtje.

Afwerking van het zwembad

Welk zwembad jij nou echt mooi vindt en wilt is niet altijd het zwembad dat geschikt is voor je tuin. Aan de hand van een paar factoren kun je te weten komen welk zwembad voor jouw tuin de juiste is. Er moet een keuze qua materiaal gemaakt worden en de afwerking van de binnenzijde is ook een belangrijke keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor folie, prefab, betegeling of polyester. De materiaalkeuze zal een grote invloed hebben op wat je wilt uitstralen in de tuin.

Hoogte van de waterstand

De meeste zwembaden hebben skimmers aan de waterrands om het rond te pompen naar de filterinstallatie. Door middel van de skimmers wordt de waterstand bepaalt ten opzichte van de rand. Door middel van speciale skimmers kun je de waterstand verder omhoog brengen dit noemt je dan ook wel een hoogskimmerbad. Heb je liever geen rand dan kun je het beste een overloop zwembad nemen. Door een speciaal systeem van gaten die je niet ziet, pompen en een buffertank wordt het water constant net boven de rand gehouden waardoor het naadloos naar het terras overloopt.

Keuze zwembadinstallatie

Een keuze van tegels rondom het zwembad draagt niet alleen bij aan de veiligheid maar ook aan de hygiëne. Door de juiste stenen te kiezen kunnen bacteriën en algen gedood worden en blijft het water zuiver. Het is dan ook heel belangrijk om je zwembad goed te onderhouden. Via de zwembadinstallatie wordt ook de warmte van het water geregeld. Er zijn daarin een aantal manieren waarop de warmte wordt gegenereerd. Het gebruik van een boiler of warmtepomp is mogelijk. Er zijn echter ook aan aantal duurzamere manieren om het zwembad te verwarmen. Het gebruik van zonnecollectoren en bodemwarmte zijn duurzame manieren. Als je eenmaal het volledige zwembad hebt samengesteld kun je kiezen voor nog meer beleving. Je kunt kiezen voor een jetstream om tegen in te zwemmen zodat je fit blijft of een ligbank met bubbelt erin zodat je lekker kunt ontspannend. Of een waterval voor de tropische sfeer en om lekker af te koelen. Alles is mogelijk, hoe leuk!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
4 tips voor een nieuw interieur na een verbouwing

Bent u net klaar met verbouwen en wilt u een…

Read More
thumb-img
Kaweco – een luxe merk dat fijne pennen aanbiedt

Wat is de merkgeschiedenis van Kaweco? Kaweco is een Duitse…

Read More
thumb-img
Zo zorg je voor een gezellige sfeer in je woonkamer

Of je nu vrienden op bezoek krijgt, of je simpelweg…

Read More
thumb-img
Basisbenodigdheden voor het verven van een binnenmuur

Ga je zelf een muur verven? Dan heb je een…

Read More
thumb-img
De voordelen van ISO 9001 certificering

Een ISO certificering is een certificaat waarmee jouw bedrijf aan…

Read More
  • Categorieën