Tuinbestrating laten aanleggen

Wilt u graag nieuwe bestrating in de tuin, bijvoorbeeld omdat u uw huidige bestrating niet meer mooi vindt of omdat u graag voor een compleet andere uitstraling wilt gaan? Wat uw reden ook mag zijn, Habro Tuinen: Uw hovenier in Breda vertelt u graag waar u rekening mee moet houden en staat natuurlijk ook klaar voor het aanleggen van uw tuinbestrating! 

Verschillende soorten tuinbestrating

Om te beginnen zijn er natuurlijk verschillende soorten tuinbestrating beschikbaar. Het is belangrijk om goed naar de rest van jouw tuin en huis te kijken en om een steen te kiezen die bij dezelfde stijl past. Zo wordt alles mooi één geheel. Dit zijn de meest voorkomende soorten tuinbestrating

  • Keramische terrastegels. Dit zijn erg sterke tegels die ervoor zorgen dat uw tuin het verlengde van uw woonkamer wordt. Ze kunnen in alle delen van de tuin gebruikt worden. 
  • Sierbestrating. Dit is eigenlijk een hele grote categorie die bestaat uit veel verschillende soorten kleuren, materialen en legverbanden. 
  • Betonklinkers. Deze stenen geven een minimalistische en moderne uitstraling. Deze klinkers zijn wat meer afgewerkt en geven daardoor een strakkere uitstraling dan normale klinkers. 
  • Gebakken bestrating. Dit gaat een leven lang mee en heeft tegelijkertijd een zeer warme uitstraling. Een uitstekende keuze voor de klassieke tuin!

Het legverband: hoe wilt u tuinbestrating aanleggen? 

Wanneer u de juiste tegels gekozen heeft, moet u nog besluiten in welk legverband u ze graag wilt hebben. Niet alleen de tegel, maar ook het legverband zorgt uiteindelijk voor de uitstraling van uw tuin. Dit zijn de meest voorkomende legverbanden van tuinbestrating: 

  • Halfsteensverband: dit is misschien wel het meest bekende legverband; de tegels worden steeds halverwege de bovenliggende tegels gelegd. Dit legverband is uitermate geschikt voor terrassen en looppaden, maar minder geschikt voor een oprit. 
  • Blokverband: hierbij worden er vierkanten gecreëerd met de tegels. Het zorgt voor een prachtige uitstraling en is dan ook erg geschikt voor terrassen en looppaden, maar net als het halfsteensverband minder geschikt voor een oprit of parkeerplaats.
  • Visgraatverband: Dit is een legverband wat steeds populairder wordt; niet alleen in huis maar ook in de tuin! Het ziet er niet alleen chique en ruimtelijk uit; het is ook het sterkste legverband en kan daarom uitstekend gebruikt worden voor een oprit of parkeerplaats. Natuurlijk kunt u het ook gewoon op uw terras in de tuin leggen!
  • Molenwiekverband: Hierbij ligt er een vierkant blok in het midden en worden er rechthoekige stenen omheen gelegd. Vaak heeft de middelste steen een afwijkende kleur voor een speelse uitstraling.

Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Vloerkleden en verbouwen: Zo kies je de juiste vloerkleden voor jouw verbouwde ruimte

Als je aan het verbouwen bent, denk je waarschijnlijk al…

Read More
thumb-img
Wat kan je na het doen van een rechtenstudie?

In Nederland staat het studeren van rechten bekend als iets…

Read More
thumb-img
Hoe kun je geld besparen op je vaste lasten?

Het leven is steeds duurder aan het worden. Daarom is…

Read More
thumb-img
Dingen die je moet weten over het renoveren van een zwembad!

Verbleekte folie, scheuren in het beton, tegels en kunststof of…

Read More
thumb-img
Verkoop je oude pallets door

Heb jij een (eigen) bedrijf en beschik jij over veel…

Read More
  • Categorieën