Tuinbestrating laten aanleggen

Wilt u graag nieuwe bestrating in de tuin, bijvoorbeeld omdat u uw huidige bestrating niet meer mooi vindt of omdat u graag voor een compleet andere uitstraling wilt gaan? Wat uw reden ook mag zijn, Habro Tuinen: Uw hovenier in Breda vertelt u graag waar u rekening mee moet houden en staat natuurlijk ook klaar voor het aanleggen van uw tuinbestrating! 

Verschillende soorten tuinbestrating

Om te beginnen zijn er natuurlijk verschillende soorten tuinbestrating beschikbaar. Het is belangrijk om goed naar de rest van jouw tuin en huis te kijken en om een steen te kiezen die bij dezelfde stijl past. Zo wordt alles mooi één geheel. Dit zijn de meest voorkomende soorten tuinbestrating

  • Keramische terrastegels. Dit zijn erg sterke tegels die ervoor zorgen dat uw tuin het verlengde van uw woonkamer wordt. Ze kunnen in alle delen van de tuin gebruikt worden. 
  • Sierbestrating. Dit is eigenlijk een hele grote categorie die bestaat uit veel verschillende soorten kleuren, materialen en legverbanden. 
  • Betonklinkers. Deze stenen geven een minimalistische en moderne uitstraling. Deze klinkers zijn wat meer afgewerkt en geven daardoor een strakkere uitstraling dan normale klinkers. 
  • Gebakken bestrating. Dit gaat een leven lang mee en heeft tegelijkertijd een zeer warme uitstraling. Een uitstekende keuze voor de klassieke tuin!

Het legverband: hoe wilt u tuinbestrating aanleggen? 

Wanneer u de juiste tegels gekozen heeft, moet u nog besluiten in welk legverband u ze graag wilt hebben. Niet alleen de tegel, maar ook het legverband zorgt uiteindelijk voor de uitstraling van uw tuin. Dit zijn de meest voorkomende legverbanden van tuinbestrating: 

  • Halfsteensverband: dit is misschien wel het meest bekende legverband; de tegels worden steeds halverwege de bovenliggende tegels gelegd. Dit legverband is uitermate geschikt voor terrassen en looppaden, maar minder geschikt voor een oprit. 
  • Blokverband: hierbij worden er vierkanten gecreëerd met de tegels. Het zorgt voor een prachtige uitstraling en is dan ook erg geschikt voor terrassen en looppaden, maar net als het halfsteensverband minder geschikt voor een oprit of parkeerplaats.
  • Visgraatverband: Dit is een legverband wat steeds populairder wordt; niet alleen in huis maar ook in de tuin! Het ziet er niet alleen chique en ruimtelijk uit; het is ook het sterkste legverband en kan daarom uitstekend gebruikt worden voor een oprit of parkeerplaats. Natuurlijk kunt u het ook gewoon op uw terras in de tuin leggen!
  • Molenwiekverband: Hierbij ligt er een vierkant blok in het midden en worden er rechthoekige stenen omheen gelegd. Vaak heeft de middelste steen een afwijkende kleur voor een speelse uitstraling.

Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën