Tuinaanleg laten uitvoeren

Een ontwerp van je tuin 
Hoe heerlijk is het als je tuin echt betrokken is bij je huis? Het is helemaal in om je tuin een soort verlengstuk van je huis te laten zijn. Buiten naar binnen halen en andersom. Dit klinkt natuurlijk geweldig, maar hoe doe je dat dan? Verlekkerd kijk je in de tuinmagazines, doe je ideeën op via Pinterest en struin je siertuinen af. Het ziet er zo mooi uit, maar hoe realiseer je dat nou in jouw eigen tuin? Voor dergelijke plannen en een doordacht ontwerp van je voor- of achtertuin schakel je misschien wel een tuinarchitect in. Deze professional heeft een speciale opleiding genoten en kan zo een aantal schetsen aan zijn tekentafel maken. Hij luistert goed naar jouw wensen en je kiest natuurlijk de mooiste (of meest betaalbare) variant van zijn ontwerpen. Natuurlijk geeft hij je ook tips en adviezen. Maar dan? Hoe gaat het verder? Je hebt nu een ontwerp, maar misschien zelf wel geen tijd, geen zin of geen groene vingers. 

Tuinaanleg laten uitvoeren
Hoveniers kunnen prima uit de voeten met een ontwerp van je tuin. Je kunt dus een hoveniersbedrijf inschakelen dat je tuin gaat aanleggen in Amstelveen. Toch wel een heel fijn idee dat deze vakmensen met jouw tuin in de weer zijn. Zo heb jij meer tijd over voor dingen waar je wel goed in bent. Hoveniers hebben niet alleen professionele, ervaren en gemotiveerde mensen in dienst, ze werken vaak ook nog eens met hoogwaardige materialen! Je kunt tuinmannen je complete tuin laten aanleggen, maar je kunt natuurlijk ook een deel aan hen uitbesteden. Wat je kiest hangt natuurlijk erg van je wensen en je budget af. Je hebt zelf invloed op de kosten. Stel dat je zelf heel handig bent en met de buurman en wat vrienden zelf een schutting kan plaatsen, dan hoef je dat niet aan een vakman te vragen. Mocht je dit toch te zwaar of tijdrovend vinden dan kunnen hoveniers de schutting plaatsen. Verder kun je ze inhuren om het grasveld te leggen (samen met jou, om kosten te besparen?) Natuurlijk kunnen ze ook heel strak een terras aanleggen of de beplanting of het snoeiwerk voor hun rekening nemen. Gun jezelf het gemak van professionals die je tuin aanleggen! Kies je voor volledige ontzorging, dan laat je de hele aanleg van je tuin uitvoeren! 

Vraag diverse offertes aan!
Het is wel verstandig om bij diverse bedrijven offertes aan te vragen. Deze offertes kunnen qua prijs onderling flink verschillen. Er zitten in jouw omgeving vast meerdere hoveniers en die concurreren met elkaar. Prijsverschillen van meer dan 30 % zijn niet vreemd. Laat je goed informeren en verdiep je erin, voordat je besluiten neemt.

Bron: Jongerius Tuinen


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën