Tips voor een beukenhaag planten en snoeien

Soorten zoals Fagus sylvatica, Beuk, zijn haagplanten die over het algemeen erg populair zijn bij het grote publiek. Er is een groene en paarse variant. beukenhaag dankt zijn populariteit aan het prachtige blad dat het een groot deel van de winter vasthoudt. De beste tijd om beukenrassen te kopen en te planten, zijn de wintermaanden. De prijs is dan het laagst omdat ze met blote wortel geleverd kunnen worden. Buiten het seizoen kunnen ze alleen in potjes geleverd worden en zijn de prijzen daardoor veel hoger. Je kunt ervoor kiezen om ze in dubbele of enkele rijen te planten. Een dubbele rij heeft als voordeel dat je sneller een mooie, dichte haag krijgt.

Tips voor het planten van een beukenhaag

Beukenhaag waardeert vruchtbare bodems die koel maar goed gedraineerd worden gehouden. Over het algemeen geeft deze boom de voorkeur aan schaduw of halfschaduw, vooral in drogere klimaten en voor variëteiten met gouden of bonte bladeren. Maar je kunt het proberen in een vochtiger klimaat en in een zonnige omgeving, vooral voor soorten met paarse bladeren. Vermijd het planten van beuken in het Middellandse Zeegebied, omdat het hete en droge klimaat niet geschikt is voor gebruik. De beworteling van deze boom is verrassend ondiep omdat hij niet midden in het bos hoeft te wortelen. Daarom, als je hieronder wilt planten, pas dan op dat je de wortels niet beschadigt, maar ook dat je geen beuken plant bij harde wind. Evenzo is de ideale methode in de herfst: van november tot december, kaal in de wortels, potten of zelfs containers. In vergelijking met de lente is het herstel veel beter.

Tips voor het snoeien van een beukenhaag

beukenhaag moeten na het planten minimaal één keer per jaar worden gesnoeid, vóór de langste dag van het jaar en voordat de gewenste hoogte is bereikt. Anders stopt het niet en krijgt het een goede dichtheid. Let bij het snoeien altijd op de tijd. Als uw border bij zeer zonnig weer wordt gesnoeid, zullen bladeren die na het snoeien aan direct zonlicht worden blootgesteld zich niet aanpassen en kunnen ze verbranden. Snoei bovendien pas in september, aangezien er ’s nachts vorst kan ontstaan, waardoor het na het snoeien moeilijk is om de heggen te herstellen. Je kunt echter nog steeds meerdere keren per jaar beuken kappen, wat hun dichtheid ten goede komt. Het wordt altijd aanbevolen om scherp gereedschap te gebruiken en het wordt aanbevolen om de randen volledig nat te maken voordat je gaat trimmen.

Meer tuin tips? Kijk op tuinenmagazine.nl 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorieën