Met deze tuiniertips bespaar je geld

Tuinieren kan een dure hobby zijn, maar als je wilt, kun je veel geld besparen met behulp van onze geldbesparende tuiniertips. Kijk maar eens!

1. Maak je eigen compost

Waarom zou je compost in tuinbouwwinkels kopen als je zelf je eigen compost gemakkelijk kunt maken van organisch afval? Voor het maken van compost is geen grote tuin nodig! Je kunt grasmaaisel, keukenafval of twijgjes gebruiken.

2. Doe-het-zelf-krantenpotten

Geef geen geld uit aan het kopen van zaaibakjes en potten, er is een betere en goedkopere manier om je eigen bakken te maken, namelijk van krant. Deze potten zijn biologisch afbreekbaar en kosten zo goed als niets. <br><br>

3. Kweek aardappelen in jutezakken

Als je geen ruimte hebt voor het telen van aardappelen in verhoogde bedden, kun je, in plaats van potten te kopen, jutezakken gebruiken. De opbrengst zal natuurlijk niet zo hoog zijn als met verhoogde plantbedden, maar je krijg zo toch wel een redelijke oogst.

4. Voortplanten

Met het voortplanten van je bloembollen kun je gratis voor meer planten zorgen. Planten planten om planten voort te planten, een prima geldbesparing, toch? Je kunt de planten op verschillende manieren voortplanten.

5. Mulchen om geld te besparen

Als je geen beginner meer bent in het tuinieren, weet je al dat een laagje mulch wonderen kan doen in de tuin en voor je tuinplanten. Ten eerste bespaart het aardig wat water. Het voorkomt daarnaast ook dat er hier en daar ongewenste planten naar buiten komen, wat betekent dat je minder moet wieden en geen of minder onkruidverdelgers nodig hebt. Mulchen verbetert ook de bodemvruchtbaarheid en de structuur ervan.

6. Vermijd impulsaankopen

Vermijd impulsaankopen, of je nu planten koopt of iets anders koopt. Doe goed onderzoek en bedenk of je genoeg ruimte hebt voor een bepaalde plant. Het toepassen van deze tip kan je helpen om veel geld te besparen.

7. Gebruik azijn

Azijn heeft talloze toepassingen in de keuken, maar het kan ook wonderen verrichten in de tuin. Je kunt azijn op vele manieren gebruiken in de tuin om geld te besparen en om je tuin chemisch vrij te houden.

8. Koffie- en theezakjes

Maak je planten weelderig en gelukkig met het gebruik van gebruikte koffiedrab en theebladeren. Koffiedrab heeft nog vele andere toepassingen. Scheur wat gebruikte theezakjes open en verspreid de inhoud rond de planten. Theebladeren voeden je planten elke keer als je ze water geeft door het stikstofgehalte te verhogen, de bodemstructuur te verbeteren en regenwormen iets lekkers te laten eten. Hier zijn meer manieren om theezakjes in de tuin te gebruiken.

9. Ongedierte natuurlijk afweren met citrusschillen

Als je planten lijden aan een milde plaag, vermijd dan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en probeer ze af te weren met behulp van citrusschillen. Scheur de citrusschillen in kleine stukjes, plaats ze rond de aangetaste plant of scheur een gat in de schil en bevestig de schil aan een stengel in de buurt van de aangetaste plek. Het is misschien niet zo effectief als het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, maar het is natuurlijk en organisch.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorie├źn