Het leggen van kunstgras is echt niet moeilijk

Gras hebben in de tuin is soms best weleens lastig. Je wil het groen houden en zorgen dat je tuin er verzorgd uitziet. Het is soms een uitdaging om ervoor te zorgen dat je gazon er netjes bijligt. Hoelang je als tuinliefhebber ook probeert om de tuin mooi te houden en telkens problemen tegenkomt om je gazon te onderhouden. Om te zorgen dat het tuinieren makkelijker wordt kun je zelf gras zaaien of kunstgras nemen. Het nemen van kunstgras voor in de tuin neemt een hoop werk uit handen. Kunstgras is zeer onderhoudsvriendelijk. Het is echt heel eenvoudig om kunstgras aan te leggen. Bovendien is het trend om voor deze vorm van een bodembedekker te gaan.

Eerst het oude gras eruit
Als je kunstgras wilt plaatsen is het van belang om eerst de grond klaar te maken om op te werken. De grond maak je geschikt door het oude gras te verwijderen. De beste tip is om het oude gras weg te scheppen en af te voeren in een kruiwagen. Zorg ervoor dat je het gras tien centimeter afsteekt en goede ondergrond heb voor je gras. Het is daarna van belang om de grond te egaliseren. Als alles vlak is kun je de volgende stap toepassen. Zorg dat het stuk grond voldoende vochtig is. Als de bodem niet rijk aan voedingstoffen is voeg dan organische mest en kalk toe aan de bodem. Snelwerkende mest is slecht voor de wortels. Dan kunnen de wortels verschroeien. Kies daarom voor een organische mest.

Klaar om het kunstgras te plaatsen
Heb je de vorige stappen uitgevoerd die hierboven beschrijven staan? Dan is het tijd dat je het kunstgras kan gaan plaatsen. Je kan ervoor kiezen om een extra doek op de bodem van tuin leggen. Het doek beschermd het kunstgras dat er niet zoveel onkruid tussenkomt. Ook biedt het doek stevigheid als er op het kunstgras gelopen of gesprongen wordt. Begin met het leggen van het kunstgras op een recht stuk. Rol de rol voorzichtig uit en werk langzaam van rij naar rij. Zorg ervoor dat de naden aansluiten anders krijg je een rommelig effect in je tuin. Ook is het handig dat je kunstgras in dezelfde richting legt. Qua uiterlijk geeft dit een extra dimensie aan je tuin. Ook laat het zien dat je als tuinder structureel kunt werken. Om grote stukken aan elkaar te verbinden kun je gebruik maken van tape. Dan blijven de stukken mooi aan elkaar zitten.

Hoe kun je kunstgras snijden?
Heb je een lastig obstakel waaromheen je kunstgras moet leggen is er een trucje om een mooi effect te krijgen. Heb je bijvoorbeeld een muur waar een stuk kunstgras moet komen dan pas de volgende techniek toe. Vouw het stuk kunstgras tegen de muur en snijdt het stuk dat er ver bovenuit steekt af. Je kan het beste rollen kunstgras snijden met een Stanleymes.Simpel gelegd, onderhoudsarm en een prachtig gazon
Nu je weet dat kunstgras leggen zo simpel is ben je als klant misschien om te kiezen voor kunstgras. Door dit plaatsen heb je een mooi gazon die weinig onderhoud vergt. Het is naast gewoon gras makkelijk schoon te maken met een bezem. Wil je voor simpel kies dan kunstgras!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën