Een Portugese Laurier in de voortuin

De voortuin bepaalt voor een groot deel het aanzicht van je woning. Het is het eerste wat bezoekers en voorbijgangers zien. Ook loop je er zelf iedere dag doorheen als je het huis verlaat. Reden genoeg om iets moois van je voortuin te maken. Dit hoeft niet per se veel werk te zijn. Met de juiste planten stel je eenvoudig een mooie voortuin samen. Een populaire plant voor in de voortuin is de Portugese Laurier, ook wel Prunus Lusitanica Angustifolia genoemd. Met deze wintergroene struik kun je veel kanten op. Benieuwd? In deze blog geven we je een aantal leuke ideeën met de Portugese Laurier in de voortuin. 

Een heg in de voortuin

Eén van de populairste toepassingen van een Portugese Laurier in de voortaan, is als heg. Doordat de Portugese Laurier redelijk smal blijft, is het een heel geschikte heg voor als je niet zoveel ruimte in je voortuin hebt. Wel is het zo dat de Portugese Laurier snel in de hoogte groeit. Plant je een aantal jonge Laurierplantjes in de tuin? Dan hoef je vervolgens niet lang te wachten tot de heg de gewenste hoogte heeft bereikt. Om de heg mooi in vorm te houden, is het aan te raden om de struik regelmatig te snoeien. Een of tee keer per jaar is vaak al voldoende om de heg mooi in vorm te houden. 

Stenen bloembakken

Wil je een Portugese Laurier kopen maar wilt je deze niet als heg gebruiken? Ook dan zijn er genoeg leuke manieren waarop je de struik in de tuin kunt planten. Denk er bijvoorbeeld eens om een aantal struiken in mooie stenen bloembakken te plaatsen. Het leuke aan bloembakken is dat ze verkrijgbaar zijn in diverse dessins en kleuren. Zo creëer je op een subtiele manier een unieke stijl in jouw tuin. Of je nu een moderne stijl in de tuin wilt of liever klassiek. Bloembakken zijn er in elke stijl.  

Snoei je struik in een mooie vorm 

Vind jij het leuk op om een creatieve manier bezig te zijn in de tuin? Dan kun je na het kopen van een Portugese Laurier direct aan de slag! Door de hoge dichtheid en de kleine blaadjes van de Portugese Laurier, is deze heel geschikt om in vorm te snoeien. Een bolvorm, een spiraalvorm of liever een zelfbedachte vorm? Het kan allemaal. Zo is het bijvoorbeeld ook leuk om een struik in de vorm van een dier te snoeien. Een ding is zeker: met een uniek gevormde Laurier wordt jouw voortuin een echte eyecatcher.

Direct een groene tuin

Is jouw voortuin nog heel leeg en wil je graag zo snel mogelijk een groene voortuin realiseren? Dan zijn kant en klare haagelementen een uitkomst. Deze elementen zijn al bijna helemaal volgroeid en hebben al een mooie hoogt en dichtheid. Zo ziet je voortuin er direct al een stuk groener uit. Mis je nog wat kleur? Vul je voortuin aan met een aantal kleurrijke bloemen.

Bron: Tuinkenners.nl


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Gietvloeren: 3 aandachtspunten waarmee je rekening moet houden

Nederland is in de ban van gietvloeren. Deze schitterende naadloze…

Read More
thumb-img
Aanhanger kopen: let op deze punten!

Aanhangers worden in talloze soorten en modellen aangeboden. Het maakt…

Read More
thumb-img
Alles wat je moet weten over een bouwtekening

Een bouwtekening is een technische tekening van een gebouw of…

Read More
thumb-img
Welke typen docklevellers zijn er allemaal?

Waaraan denk jij, wanneer men spreekt over een dockleveller? Onder…

Read More
thumb-img
Wat zijn de grootste voordelen van een doe-het-zelf trap?

Steeds meer woningbezitters kiezen voor een doe-het-zelf trap, wat ook…

Read More
  • Categorieën