Een jacuzzi ingraven? Hier moet je aan denken

Een jacuzzi is een heerlijke vorm van ontspanning, zeker als je er één bij je eigen woning hebt. Ongestoord bubbelen in je eigen jacuzzi zonder dat je vastzit aan openingstijden. Een jacuzzi kan echter best wel een flinke unit zijn in je tuin. Stoor jij je hieraan en wil je de jacuzzi wegwerken in je tuin? Dan kun je dit op verschillende manieren doen, waaronder het ingraven in de grond. In dit artikel omschrijf ik drie dingen waar je aan moet denken wanneer je een jacuzzi wilt ingraven in je tuin.

Mag je zomaar graven in je tuin?

In eerste instantie is het van belang dat je weet waar je de jacuzzi wilt plaatsen. Wanneer je dit hebt bepaald, is het belangrijk om na te gaan of je hier wel zomaar kunt gaan graven. Als je in je tuin machinaal wilt gaan graven, heb je namelijk te maken met een KLIC-melding. Dit is een verplichte melding vanwege alle kabels en leidingen die onder de grond liggen. Kabels en leidingen lokaliseren is iets wat je niet zomaar zelf kunt doen, omdat je dan de kans loopt dat je er een aantal mist. Door een KLIC-melding aan te vragen, weet je precies waar je wel en niet mag graven in je tuin. 

Bouw je hem in de grond of in een verhoogde vlonder?

Mag je toch niet zo diep graven in je tuin of twijfel je of je wel zo’n groot gat in je tuin wilt, dan is er altijd nog een andere oplossing om de jacuzzi mooi weg te werken. Je kunt hem namelijk ook ombouwen met een constructie van vlonderplanken. Hierdoor is je jacuzzi niet meer zichtbaar, maar hoef je deze ook niet in de grond te graven. En het vormt ook nog eens een luxe geheel zo met die vlonders en dat water.

Is een jacuzzi in de grond wel zo praktisch?

Een jacuzzi in de grond heeft een paar grote voordelen. Zo ziet het er natuurlijk mooier uit en kun je er makkelijker instappen. Daarnaast heb je bij een ingebouwde spa geen onderhoud aan de omkasting van de jacuzzi. Toch heeft een jacuzzi in de grond ook zo zijn nadelen en moet je je afvragen of het wel zo praktisch is. Zo moet je bijvoorbeeld altijd op je knieën als je de jacuzzi wilt schoonmaken en is eventueel onderhoud of een reparatie erg lastig uit te voeren. De jacuzzi ligt immers grotendeels onder de grond. Hierdoor is er maar weinig ruimte voor reparatie.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën