De tuintrends van 2021

Niemand had kunnen bedenken dat we in 2020 zoveel thuis zouden zitten. Doordat we niet meer op vakantie konden, werd de tuin een plek van ontspanning. De verwachting is dat we in de zomer 2021 nog steeds meer thuis zullen zijn dan normaal, daarom is het ook dit jaar weer belangrijk dat jij jezelf thuis voelt in je tuin. In dit artikel delen we daarom de tuintrends van 2021. 

De tuin als ontspanningsplek 

Doordat het reisverkeer beperkt wordt en we massaal veel minder op vakantie gaan door de coronamaatregelen, houden veel mensen geld over. Dit budget, wat normaal aan vakanties uitgegeven wordt, kan nu geïnvesteerd worden in het verbeteren van de eigen leefomgeving. De tuin als ontspanningsplek is dan een veelgekozen optie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hangmat, loungeplek, zwembad of zelfs een sauna in de tuin. Zo wordt de tuin een echte ontspanningsplek in deze aparte tijd. 

Aandacht voor de natuur

Dat er steeds meer aandacht is voor de klimaatveranderingen en de wereld eromheen, hoeven we je vast niet te vertellen. Ook dit komt steeds vaker terug in tuinen. Er wordt gekeken naar materialen die aansluiten bij het omliggende landschap. Er wordt vaker gekozen voor hergebruikt hout en materialen die uit de lokale omgeving komen. Hierdoor wordt de belasting van het milieu zoveel mogelijk beperkt. 

Vergroening in de stad

Ook in de stad waarderen steeds meer mensen de groene natuur. Niet alleen gemeenten en steden investeren in het vergroenen van de steden. Je ziet ook steeds vaker dat particulieren de beweging maken naar een groenere omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dakterras vol beplanting of een balkon vol bloemen en planten. Ook het bijhouden van een moestuintje of kruidentuintje is steeds populairder. Ontwerpbureau Luijendijk is gespecialiseerd in het ontwerpen van stadstuinen.

Wil jij je tuin vernieuwen? 

Zit jij erover na te denken om je spaargeld te investeren in het vernieuwen van jouw tuin? Dan wil je natuurlijk wel dat dit in één keer goed gebeurd. Dan is het slim om een ontwerpbureau zoals Luijendijk in te schakelen. Zo weet je zeker dat je inspeelt op de laatste trends en de tuin daarnaast aan al jouw wensen voldoet.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën