3 tips om overdekt van je tuin te genieten

Het is heerlijk om in je tuin te zitten, maar wel alleen als het droog en enigszins warm is! Tenminste, zo denken de meeste mensen erover. Maar wat nu als je het gehele jaar kunt genieten van je mooie tuin? Wij gaan je drie manieren vertellen hoe je dit kunt doen!

1. Overkapping aan huis

Om je binnenruimte te vergroten, kun je ervoor kiezen om een overkapping aan huis te laten bouwen. Zo heb je een overdekte buitenruimte om te het gehele jaar te zitten én lijkt je huis groter. Het mooiste is om dan te kiezen voor een houten terrasoverkapping met een mooie tuinset eronder. De overkapping beschermt je niet alleen tegen regen, maar ook tegen de steeds warmer wordende zomers. Zo kun je genieten van de warme buitenlucht, maar wel in de schaduw zitten.

Vind je het ’s winters te koud om buiten te zitten? Kies er dan voor om een buitenkachel aan te schaffen of een prachtige sfeertafel. Beide geven veel warmte af, die extra goed blijft hangen onder een overkapping die tegen het huis aan is gemonteerd. Leg nog wat plaids neer en je bent helemaal klaar om in het najaar toch te genieten van de frisse buitenlucht zonder het koud te krijgen.

2. Kapschuur

Mocht je de ruimte hebben, is het ook erg mooi om een losse kapschuur te plaatsen. Dit is een, vaak houten, gebouwtje dat aan minstens één kant open is. Het dak loopt onder een schuine hoek, als een soort omgekeerd vinkje. Om het ruimtelijk te houden, zijn de twee zijkanten vaak van glazen

schuifdeuren gemaakt die open kunnen in de zomer. Zo waait het ’s zomers lekker door en houdt je in het najaar de warmte goed binnen. Het dak van de kapschuur kun je laten matchen met het dak van je huis, zodat het een mooie eenheid vormt. Plaats er een mooie tuinset of loungeset en je hebt een heerlijke plek om het gehele jaar te genieten van je tuin.

Mis je nog wat opbergruimte? Kies er dan voor om ook een dichte schuur of tuinhuis onder de kapschuur te maken. Deze zijn wel vaak volledig afgesloten met een houten buitenkant. Op die manier heb je niet alleen een fijne plek om buiten te zitten, maar ook een plaats om spullen op een droge plek en buiten zicht op te bergen.

3. Houten overkapping

Behalve een overkapping met hoger gelegen dak, is het ook mogelijk om een houten overkapping met plat dak te laten plaatsen. Dit blokkeert minder je uitzicht dan met een hoger dak zoals een zadeldak of bij een kapschuur. Er zijn ontzettend veel opties als het gaat om een houten overkapping. Zo kun je heel simpel vier palen, een plat dak en een wand aan de achterzijde hebben. Zo ben je altijd beschermd tegen regen en zon. Er zijn nog veel meer opties natuurlijk, zoals twee wanden dicht of het werken met glazen schuifwanden zoals met de kapschuur. Je kunt er ook voor kiezen om het geheel dicht te laten maken met twee grote, glazen schuifdeuren als ingang die open kunnen in de zomer. Ook hier kun je ervoor kiezen om een opslagruimte erbij te laten bouwen. Ideaal als je tuinmeubelen wilt opbergen in de winter of voor bijvoorbeeld fietsen en tuingereedschap.

Waar je ook voor kiest, maak een weloverwogen keuze! Wil je zelf aan de slag? Zorg dan voor goed en duurzaam materiaal, zeker als je werkt met hout. Doe het ook altijd samen met iemand die ervaring heeft in het bouwen van dit soort bouwwerken. Liever laten doen? Wesa Tuinhout helpt je graag verder.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën