3 tips om je tuin makkelijk te onderhouden

Het wordt weer zomer, hoog tijd voor een grondige schoonmaak. Maai bijvoorbeeld het gras weer mooi en haal het onkruid uit je tuin. Leg de verwaaide spullen weer terug op hun plek en haal een bezem door je tuin. Het geeft rust als je dit hebt gedaan, maar hoe houd je je tuin schoon? Hier 3 tips om je tuin makkelijk te onderhouden.

Koop kwaliteit tuinmeubels

Een goede tip om je tuin goed te kunnen onderhouden is door de juiste spullen aan te schaffen. Koop daarom geen goedkope troep maar investeer. Dan kost het je in eerste instantie wel meer geld, maar je kunt er vaak veel langer mee. Het heeft geen zin om iedere zomer een nieuwe tuintafel te kopen omdat de oude goedkope de winter niet heeft overleefd. Zo ben je onderaan de streep alleen nog maar meer geld kwijt en dat is zonde. Vooral als je dit had kunnen voorkomen door te investeren. 

Investeren hoeft trouwens niet te betekenen dat je honderden euro’s moet uitgeven. Dat kan ook, maar dat hoeft niet. Tuinmeubels van een tuincentrum zijn vaak kwalitatief goede producten. Deze zijn vaak iets prijziger als een tuinmeubel die je online kunt scoren. Maar je weet wel zeker dat deze goed zijn en waarschijnlijk lang mee gaan. Dat moet je bij een online bestelde tafel altijd nog maar zien.

Investeer in de juiste benodigdheden

Heb je last van veel bladeren in je tuin? Dan kan het slim zijn om een husqvarna bladblazer aan te schaffen. Hiermee kun je gemakkelijk alle bladeren uit je tuin blazen, zonder daar uren voor te zwoegen. Investeer dus slim. Een bladblazer kost even iets, maar je hoeft voortaan niet meer te klungelen met een hark. 

Een husqvarna kettingzaag kan ook een goede optie zijn als je een hoge haag hebt die om de zoveel maanden gesnoeid moet worden. Ook dit is een investering, maar dit is wel goedkoper dan het laten komen van een hoveniersbedrijf. Een haag snoeien kun je vaak wel zelf. Mocht dit je niet lukken kun je altijd iemand anders vragen die jou kan helpen.

Zorg voor een opbergruimte

Als je je tuin goed wilt onderhouden is het slim om een opbergruimte te hebben. Dit klinkt misschien gek, maar dit helpt echt. Door een opbergruimte te hebben voor je tuinspullen creëer je minder rommel in je tuin. Hoe minder rommel in je tuin des te minder onderhoud je er aan hebt. Als je ‘s winters alles netjes opbergt en beschermt tegen de kou, kun je in het voorjaar alles gemakkelijk tevoorschijn halen. Zo hoef je niet eerst alle spullen bij elkaar te zoeken die misschien door de wind of het slechte weer verplaatst zijn. Dit scheelt je erg veel tijd en moeite. Win win dus. 

Een opbergruimte is ook handig voor fietsen. Deze hoeven dan niet in huis te staan of in de regen. Het is namelijk niet fijn om ‘s ochtends op een natte fiets te moeten stappen. Een opbergruimte heeft dus meerdere functies en voordelen.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën