Welk materiaal is geschikt voor een garagedeur?

Ben je aan het kijken naar garagedeuren? Wil je een garagedeur kopen in Breda of ergens anders? Dan ben je natuurlijk ook onderzoek aan het doen naar de materialen die gebruikt worden voor garagedeuren. Enkel zo weet je immers volledig wat jouw opties zijn. Maar welke materialen zijn eigenlijk geschikt voor garagedeuren? We gaan er even dieper op in!

Kunststof garagedeuren

Kunststof is één van de drie klassieke materialen die in de grote meerderheid van de garagedeuren gebruikt worden. Zeker de laatste jaren wint dit materiaal dankzij de veelzijdigheid en technologische verbeteringen sterk aan populariteit. Kunststof is een duurzaam materiaal met een goede isolatiewaarde en is bovendien ook vrij goedkoop. Bovendien moet je er qua onderhoud quasi niet naar om kijken. Alsof dat nog niet genoeg is: het materiaal weegt ontzettend weinig en is naderhand ook goed recyclebaar. Ook goed om in het achterhoofd te houden is dat je perfect kunt kiezen voor een kunststof garagedeur in een klassieke houtlook!

Hout

Wil je echt gaan voor een authentieke keuze zoals in grootmoeders tijd? Dan is hout de way to go. Dit natuurproduct heeft een fenomenale uitstraling en heeft goede isolatiewaarden. Bovendien kan je hout vrij flexibel noemen. Het materiaal kan in eender welke kleur geschilderd worden. In tegenstelling tot kunststof is hout echter wel vrij onderhoudsintensief en is het vrij zwaar. Dat betekent dat je bijvoorbeeld met elektrisch openen minder opties hebt.

Metaal

Een metalen garagedeur is ontzettend stevig en zorgt bovendien voor een luxueuze uitstraling. Bovendien is het materiaal ook wel relatief licht en kan je het naar wens overschilderen. Ook is het zo dat metaal vrij weinig onderhoud vereist. Let daar wel mee op: bij slecht onderhoud is er kans op roestvorming. Bovendien isoleert metaal ook vrij slecht als het gaat om enkelwandig staal. Onder andere om die reden wordt er vaak gekozen voor een combi aan staal en kunststof.

Combinaties

Ook steeds populairder in de sector van de garagedeuren zijn combinaties tussen de verschillende materialen. Zo is metaal in de vorm van aluminium of staal een dankbaar materiaal om in combinaties te gebruiken. Men kiest vaak voor een metalen buitenkant voor de uitstraling om het binnenwerk in een kunststof materiaal op te vullen.

Zorg voor warmte in je huis


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorieën