Vloerkleden en verbouwen: Zo kies je de juiste vloerkleden voor jouw verbouwde ruimte

Als je aan het verbouwen bent, denk je waarschijnlijk al snel aan het vervangen van de vloer of het behangen van de muren. Maar heb je ook al eens gedacht aan de toevoeging van een vloerkleed? Vloerkleden zijn een geweldige manier om een ruimte snel en eenvoudig een nieuwe look te geven. Ze zorgen niet alleen voor een warme en gezellige sfeer, maar kunnen ook helpen om een ruimte visueel groter te laten lijken.

De juiste kleden kiezen

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van vloerkleden voor een verbouwde ruimte. Ten eerste is de grootte van de ruimte belangrijk. Als je een kleine ruimte hebt, is het beter om voor een groot, eenkleurig vloerkleed te gaan. Dit zal de ruimte visueel groter maken. Als je een grote ruimte hebt, kun je juist voor een aantal verschillende, kleinere vloerkleden gaan. Hiermee kun je verschillende zones creëren binnen één ruimte.

Het effect van kleuren op je vloerkleed

Ten tweede is de kleur van het vloerkleed belangrijk. Als je bijvoorbeeld een witte vloer hebt, is het verstandig om voor een donkere vloerkleed te gaan. Dit zorgt voor een mooi contrast en zorgt ervoor dat de vloer beter uitkomt. Als je een houten vloer hebt, kun je juist beter voor een vloerkleed gaan met kleuren die matchen met de kleur van de vloer. Houd daarbij in gedachten dat lichtere kleden de ruimte vaak groter laten lijken en donkere vloerkleden het tegenovergestelde doen.

Uit welke vloerkleden kan ik kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van de stijl van de ruimte en je persoonlijke voorkeur. Zo zijn er bijvoorbeeld wollen vloerkleden, die zorgen voor een warme en gezellige sfeer. Er zijn ook katoenen vloerkleden, die gemakkelijk te reinigen zijn en geschikt zijn voor een ruimte met veel voetverkeer. En er zijn ook kunststof vloerkleden, die in prijs vaak goedkoper zijn, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen met een minder groot budget.  Jute vloerkleden zijn ook een populaire optie, vanwege hun duurzaamheid en natuurlijke uitstraling.

Vloerkleden voor na je verbouwing

Elke klusser weet dat er veel komt kijken bij een nieuw project. Met al het werk dat je in het verbouwen van een ruimte stopt, is het logisch dat je erna trots bent op de afwerking. Maar een ruimte is dus pas écht af met een goede aankleding, waarbij vloerkleden een onmisbaar element zijn. We hopen je genoeg inspiratie te hebben gegeven, zodat je binnen een handomdraai geschikte vloerkleden voor je verbouwde ruimten kunt kiezen. Bedankt voor het lezen!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën